Ekonomi Adalet kıyak emekliliğe isyan etti

Adalet kıyak emekliliğe isyan etti

29.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adalet kıyak emekliliğe isyan etti

Adalet kıyak emekliliğe isyan etti


       Kıyak emeklilik düzenlemesi adaleti isyan ettirdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Engin Doğu ve Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Koçak düzenlemenin açıkça Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.
       Mevcut düzenlemede bile hakim ve savcıların aldıkları ücretlerin düşük olduğunu ve kıdeme göre büyük dengesizlikler bulunduğunun altını çizen Doğu, "Yeni düzenlemenin yargıçlar arasında çok büyük farklar getireceği görülüyor. Bu da var olan rahatsızlığı artırır" diye konuştu.
       Koçak da belirlenecek tazminatın Bakanlar Kurulu'nun takdirine bırakılmasının Anayasa'ya aykırı olduğu görüşünü savunarak, hakim ve savcıların sorunlarının maaşla sınırlı tutulmasının yargının saygınlığı açısından yanlış sonuçlar doğuracağını söyledi.
       DİSK Genel Sekreteri Murat Tokmak da milletvekillerinin halkın sorunlarını değil, ceplerini düşündüklerini iddia etti. Tokmak getirilen düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.
       Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay ise düzenlemeye tepki göstererek, "Milyonlarca vatandaşın `imdat' çığlıklarına `yandım anam' feryatlarına kulaklarını tıkayarak `ceylan derili koltukların rehaveti içerisinde' kendilerinin ve yakınlarının geleceklerini güvence altına alan vekiller beyhude bir gayret içerisinde olduklarını çok kısa bir zamanda anlayacaklardır" diye konuştu.