Ekonomi Ağırlama, temsil masrafı elektrik faturasından çıktı

Ağırlama, temsil masrafı elektrik faturasından çıktı

15.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elektrik dağıtım şirketlerinin faturalara yansıtılan bağış, sponsorluk, reklam ve tanıtım giderleri tepkiler üzerine tarifeden çıkarıldı.

Ağırlama, temsil masrafı elektrik faturasından çıktı

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, temsil, ağırlama gideri ve tebliğde yer alan diğer kalemlerin, 2011 ve 2016’da yayımlanan tebliğlerde ve dağıtım hizmetlerinin başladığı dönemden bu yana tarifede olduğunu savunarak şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Hatta özelleştirme öncesinde dahi, tarife hesaplarında yer alan, mali mevzuatta bulunan giderler. Yani kesinlikle tarifelere yeni bir kalemin eklenmesi söz konusu değildi ve biz EPDK olarak bu kalemlere sınırlama, limit getirmiştik. İşin doğrusunu bilen kişilerin dahi konuyu siyaset malzemesi yapması, vatandaşlarımızın EPDK’ye ve enerji sektörüne duyduğu güveni zedeleyecek açıklamalar yapması bizleri üzdü. Tüketicilerimizin hakkına halel getirecek bir adım atmamız asla söz konusu değildir. Bu konunun daha fazla istismar edilmesini engellemek için kurulumuzun aldığı kararla tebliğde yer alan temsil ağırlama, reklam, sponsorluk, bağış gibi yanlış algıya sebep olacak hükmü kaldırıyoruz. Şirketler bu tip giderlerini tarifeden alamayacak, gelir elde edemeyecek.”

Haberin Devamı

5 yıldır alınıyordu

Alınan karar sonrasında, yaklaşık 5 yıldır elektrik dağıtım tarifesinde yer alan şirketlerin reklam, tanıtım, temsil, ağırlama, ilan ve dernek aidat giderleri faturalarda yer almayacak.