Ekonomi AIG Sigorta, Türkiye’de sermayesini artıracak

AIG Sigorta, Türkiye’de sermayesini artıracak

02.02.2009 - 11:19 | Son Güncellenme:

.

AIG Sigorta, Türkiye’de sermayesini artıracak

AIG Sigorta Genel Müdürü Göktuğ Gür, AIG’nin Türkiye pazarına güveninin bir kanıtı olarak sermaye artışına gittiklerini bildirdi.
AIG Sigorta’dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir hizmet vermekte olan kuruluşun 2009 yılında sermaye artırımına gideceği belirtildi.
AIG Sigorta’nın sermayesinin 18 milyon liradan 43 milyon 566 bin 350 liraya artırılmasının, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü görüşleri üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 30 Aralık 2008 tarihli izniyle onaylandığı dile getirilen açıklamada, sermaye artışının, AIUO limited tarafından sağlanan 15 milyon dolarlık nakit girişi ile yapılacağı ifade edildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AIG Sigorta Genel Müdürü Göktuğ Gür, şunları kaydetti:
"Yapılan sermaye artışı, AIG’in Türkiye pazarına ve çalışanlarına olan güveninin bir kanıtıdır. Türkiye en çok gelecek vadeden ve heyecan verici marketlerden biri olup önümüzdeki 3 ila 5 sene içinde yıllık olarak yüzde 16 büyüme göstermesi beklenmektedir. Bu doğrultuda pazar bize sigorta operasyonumuzu daha da büyütmek için birçok fırsat sunacaktır."
Sermaye artışının, AIG Sigorta’nın 16 Şubat 2008 tarihinde yapılacak Genel Kurulunu takiben kayıtlara geçeceği bildirildi.

AIG
Açıklamada, dünyanın en büyük kuruluşları arasında yer alan AIG’in, 1919 yılından bu yana sigortacılık sektöründe hizmet verdiği anımsatıldı.
AIG’in 130’dan fazla ülkedeki yaklaşık 116 bin çalışanı, 74 milyon müşterisi ve kendine ait çalışma sistemiyle dünyanın en büyük şirketleri arasında yerini aldığı vurgulanan açıklamada, kuruluşun 2007 yılında 6 milyar 200 milyon dolar net kar sağladığı bilgisine yer verildi.
Açıklamada, AIG’in Standart&Poors ve Moodys’in de içinde bulunduğu dünyanın en büyük 5 kredi kuruluşlarından kredi notunun "AA" olduğu ifade edildi.