Ekonomi Aile Hekimi Maaşı 2023: En Düşük ve En Yüksek Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar?

Aile Hekimi Maaşı 2023: En Düşük ve En Yüksek Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar?

05.01.2023 - 16:39 | Son Güncellenme:

Aile hekimleri sağlık sektöründe yer alan önemli meslek gruplarındandır. Birinci basamak sağlık hizmeti veren aile hekimleri sağlık ocaklarında hizmet vermektedir. Aile hekimi maaşları puanlama ve evlilik durumlarına göre değişebilmektedir. En düşük ve en yüksek aile hekimi maaşları ne kadar? 2023 aile hekimi maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.

Aile Hekimi Maaşı 2023: En Düşük ve En Yüksek Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar

Tıp fakültesinden mezun olan kişiler pratisyen unvanını alarak aile hekimi olabilmek için aile hekimliği eğitim programlarını tamamlanması gerekmektedir. Aile hekimi maaşları çalışma yılı ve kıdeme bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Haberin Devamı

Aile Hekimi Maaşı 2023 

Hastayı muayene ederek gerekli teşhis ve kontrolleri yapıp tedavi eden aile hekimleri pratisyen doktorlardır. Hastalıkları teşhis edip, ön tanı koyarak ve gerektiği takdirde hastayı uzman doktora yönlendirmekle sorumlu olan aile hekimlerinin maaşı en düşük 15 bin TL civarındadır. Aile hekimlerinin maaşları kıdemleri ve mesailerine göre 20 bin TL’ye kadar çıkmaktadır.

Doktor Maaşları 2023  

Yeni yılda gelen zam ile birlikte uzman doktorların (1/4) maaşları 24 bin 519 TL'ye yükselmiştir.