EkonomiAkaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Rusya benzin ihracatına geçici yasak getirdi

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Rusya benzin ihracatına geçici yasak getirdi

28.07.2025 - 19:41 | Son Güncellenme:

Rusya hükümeti, iç piyasada akaryakıt fiyatlarını istikrara kavuşturmak amacıyla benzin ihracatını 31 Ağustos'a kadar geçici olarak durdurdu. Ülkedeki rafinerilere yönelik insansız hava aracı saldırıları ve tarım sektöründen gelen yoğun talep, benzin fiyatlarında artışa neden olmuştu.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme Rusya benzin ihracatına geçici yasak getirdi

Rusya hükümeti, benzin ihracatını 31 Ağustos'a kadar geçici olarak yasakladı. Rus hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki akaryakıt piyasasında istikrarın korunması için önlem alındığı ifade edildi.
Açıklamada, önlem kapsamında, benzin ihracatının 31 Ağustos'a kadar geçici olarak yasaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 9 Temmuz'da, ülkede artan akaryakıt fiyatları nedeniyle sektör temsilcileriyle bir toplantı düzenlerken, fiyatlar nedeniyle gerekli önlemlerin alınması talimatı vermişti.

Rusya'da petrol rafinerilerinin insansız hava araçlarının (İHA) saldırılarına hedef olması ve özellikle tarım sektöründe artan talep nedeniyle benzin fiyatlarında dönemsel artışlar yaşanıyor.

Dünyanın en büyük enerji ihracatçılarından Rusya, yılda 40 milyon tondan fazla benzin üretiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler