Ekonomi Akfen 10 milyar TL’lik yatırıma imza atacak

Akfen 10 milyar TL’lik yatırıma imza atacak

29.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’deki yatırımlarına 2019 ve 2020’de ara vermeden devam edeceklerini belirterek, “Bu yıl 4.9 milyar lira olmak üzere 2 yılın sonunda yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte 2 bin 560 kişi istihdam edilecek” dedi.

Akfen 10 milyar TL’lik yatırıma imza atacak

Akın, Akfen’in yatırımlarını durdurmayan nadir şirketlerden olduğunu belirterek, her türlü farklı yatırımı yaptıklarını, madenden yenilenebilir enerjiye kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Yatırım rüzgârı

Geçen yılı Akfen olarak 5.6 milyar liralık yatırımla tamamladıklarını aktaran Akın, şunları söyledi:

“Bu yılki yatırım bütçemizin 220 milyon lirasını Bodrum Loft Projesi’ne, 225 milyon lirasını Mersin Uluslararası Liman’a, 1 milyar 494 milyon lirasını Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne, 2 milyar 670 milyon lirasını Akfen Yenilenebilir Enerji Projesi’ne ve 342 milyon lirasını da Gökırmak Bakır Madeni Projesi’ne ayıracağız. Gelecek yıl için ise yine Akfen Yenilenebilir Enerjisi’ne 3 milyar 81 milyon liralık, Mersin Uluslararası Liman’a 387 milyon liralık, Mersin Doğalgaz Santrali Projesi’ne 1 milyar 259 milyon liralık ve Gökırmak Bakır Madeni Projesi’ne de 312 milyon liralık bütçe ayırdık.”

Haberin Devamı

Akın, yatırım yaparken önceliklerinin çıkılabilecek sektörlere girmek olduğunu belirterek, “Kalıcı ve sektörün en büyüğü olalım diye bir iddiamız yok. Biz sektörün iyi bir markası olalım, o sektörde kupon şirketler yaratalım ve o şirketleri de Türkiye ekonomisine ve iş hayatına hediye edelim istiyoruz. Amacımız istihdam yaratan şirketler üretmek ve bu sayede ülkenin kurumsal gelişimini desteklemek” değerlendirmelerini yaptı.