Ekonomi Alternatif çalışma verimi de artırdı...

Alternatif çalışma verimi de artırdı...

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de şirketlerin büyük kısmı, pandemi nedeniyle çalışma şartlarında değişikliğe gitti.

Alternatif çalışma verimi de artırdı...

 

MİTHAT YURDAKUL Ankara

Haberin Devamı

Büyüme aşamasındaki şirketlere danışmanlık faaliyeti için ABD’de kurulan, Türkiye’de de ofisi bulunan Endeavor Derneği’nin koronavirüs döneminde şirketlerin eğilimlerini ölçen anketine, yüzde 46’sı uluslararası pazarlarda da aktif olan, 20 farklı sektörden 96 şirket kurucusu katıldı. Ankete göre, Türkiye’de pandeminin başlangıcından bu yana çalışma düzeniyle ilgili değişikliğe giden şirket oranı yüzde 82 olurken, katılımcıların yarıya yakını, alternatif çalışmayla verimin en az yüzde 20 arttığını belirtti. Alternatif çalışma düzenine geçen şirketlerin yüzde 48’i uzaktan çalışmayı tercih ederken, bunu yüzde 30 ile hibrit çalışma takip etti.

2021’den umutlular

Alternatif çalışmayı kalıcı hale getiren şirketlerin yüzde 60’ı tüm departmanlarında bunu uygularken, bu şekilde çalışmayı planlayanların yüzde 36’sı da bunu tüm çalışanlarıyla kalıcı olarak uygulamayı değerlendirdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Katılımcı şirketlerin yarısına yakını, 2020 için belirledikleri hedeflere ulaşamadı. Alternatif çalışma düzenlerinde hibrit veya vardiyalı çalışma düzenini tercih edenlerin çoğunluğu bulundukları teknopark ve benzeri alanların mevzuatları gereği zorunlu olarak bu yolu tercih ettiklerini, aslında tamamıyla uzaktan çalışma düzenine geçmek istediklerini söyledi.

Şirketler arasında 2021 yılının 2020’den daha olumlu geçeceğine inananların oranı ise yüzde 90 olarak belirlendi.