Ekonomi Anadolu’da markalı konut hamlesi

Anadolu’da markalı konut hamlesi

12.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), markalı konut projeleriyle Anadolu’ya açılıyor.

Anadolu’da markalı konut hamlesi

2016 yılında 7.6 milyar liralık satış değeri ve 1.5 milyar lira net kara ulaşmayı amaçlayan firma, Anadolu’da yeni bir atılıma hazırlanıyor.

Farklı şehirler yolda
İhtiyaç sahiplerini kaliteli ve güvenilir konutlarla buluşturmayı hedefleyen Emlak Konut’un arsa stokunun yüzde 47’si Anadolu’da bulunuyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yıllar içinde İstanbul sınırlarında proje geliştirme anlayışını belli bir seviyeye yükselttiklerini söyledi. Kurum, “İstanbul, İzmir, Kocaeli, Tekirdağ gibi illerimizde bugüne kadar orta gelir grubuna yönelik kaliteli ama uygun ödeme koşullarıyla pek çok konut ürettik. Şimdi sıra bunu Anadolu’nun farklı köşelerine taşımaya geldi. Bu amaçla en son Ege’nin İzmir’den sonra ikinci en büyük kenti olan Denizli’ye gittik” diye konuştu.

Çok geniş arsa portföyü var

Kurum, İstanbul’da en yüksek konut fiyat artışının olduğunu anımsatarak, Ankara ve İzmir’de de yaşanan yükselişleri Anadolu’ya açılarak dengelemek istediklerini söyledi. Kurum, “Portföyümüzde proje geliştirilmemiş 9.8 milyon metrekare arsamız var. Değeri yaklaşık 3.9 milyar TL ediyor. Arsa alanı olarak yüzde 20’si Ankara’da, yüzde 27’si diğer illerde ve yüzde 53’ü İstanbul’da bulunuyor” dedi.