Ekonomi Analist iPad’e taktı!

Analist iPad’e taktı!

27.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji dünyasında iPhone ve iPad’le adeta fırtına gibi esen ABD’li Apple, 2012 yılının temmuz-ağustos-eylül dönemine karşılık gelen mali sonuçlarını açıkladı

Analist iPad’e taktı

Dudak uçuklatan rakamlar analist tahminlerinin altında kaldığı için Wall Street’te üzüntü yaratmasına karşılık, firmanın ulaştığı rakamlar pek çok alanda kendi rekorlarına işaret ediyor.
Son çeyrekte 4.9 milyon Mac bilgisayar, 26.9 milyon iPhone satan Apple, bu iki cephede analistlerden iyi not alırken, iPad satışlarının 14 milyonda kalması moralleri bozdu. Bir önceki yılın aynı dönemine göre bu rakam yüzde 26’lık büyümeyi göstermesine karşılık, şirketin bir önceki çeyrekte ulaştığı 17 milyon rakamının altında kalması beklentilerin olumsuza dönmesine yol açtı.
600 milyar dolarlık piyasa değerini kontrol eden Apple’nı son çeyrekte yakaladığı gelir rakamı ise 35.9 milyar doları buluyor. Şirketin karı ise 8.2 milyar dolar seviyesini gösteriyor.

Haberin Devamı

7 milyar kişiye ‘17.5 $’ harçlık
Apple tarafından açıklanan bir diğer dikkat çekici rakam ise şirketin nakit varlığı. Geçen yılın bu dönemlerinde Apple’ın kasasında 80 milyar dolarlık nakit vardı. Şimdi gelinen nokta ise 41 milyar dolarlık artışla toplamda 121.3 milyar dolara denk geliyor. Dünya nüfusunun 7 milyar kişi olduğu düşünüldüğünde, Apple kasasındaki nakit parayı tüm dünyaya dağıtsa kişi başına 17.5 dolar düşüyor.

Analist iPad’e taktı

iPad mini yok sattı
Apple’ın birkaç gün önce tanıttığı iPad mini online siparişleri almaya başladı. Apple, ilk 20 dakikada 2 haftalık satışın tamamlandığını açıklayarak satışları durdurdu.