Ekonomi API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

26.12.2018 - 14:44 | Son Güncellenme:

API Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Apaydın öğrenciyken temellerini attığı API Group’u bugün dünyanın farklı ülkelerinde enerjiden tarıma, inşaattan turizme farklı sektörlerde yatırımları olan büyük bir şirketler topluluğuna dönüştürdü.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

İngiltere’de master eğitimi devam ederken bir yandan çalışma hayatına atılan Alper Apaydın, güvenlikten bodyguardlığa birçok zorlu işte çalıştı. Janet Jacson, Angelia Jolia, David Schwimmer gibi ünlülerin bodyguardlığını yapan Alper Apaydın o dönemlerde kazandıklarıyla, dünyanın bir çok ülkesinde yatırımı olan API Group’un temellerini attı.

Haberin Devamı

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

Başarıya uzanan yolda birçok zorlukla karşılaşan ve her bir zorluğu hedefe giden yolda küçük kasisler olarak gören Alper Apaydın hayal kırıklığıyla sonuçlanan iki girişiminin ardından yatırım yapmaya başladığı gayrimenkul sektöründe zirveye ulaştı. Şu anda farklı ülkelerinde gayrimenkulden, tarıma, turizme ve yenilebilir enerjiye farklı sektörlerde yatırımları bulunan Apaydın, hayattan istediğini almak isteyenler için ilham kaynağı olacak bir başarı öyküsüne adını yazdırdı.

2005 yılında girdiği Türkiye Gayrimenkul pazarında bu zamana kadar 3500’ den fazla konutu yabancı yatırımcıyla buluşturan Alper Apaydın, Londra merkezli gayrimenkul şirketiyle’de İngiltere, İspanya ,Portekiz ve Montenegro gibi Avrupa ülkelerinde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de tarım sektörüne de hatırı sayılı yatırımlar yapan ve bu yatırımın daha bir başlangıç olduğunu belirten API Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Apaydın ile konuştuk.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

Alper Bey, İngiltere’de bir mastır öğrencisiyken adım attığınız iş dünyasında, dünyanın birçok ülkesinde başarılı yatırımları olan, uluslararası fonların projelerini takip ettiği bir yatırımcı oldunuz. Etkileyici ve ilham veren bir başarı öyküsü... Biraz sizden dinleyebilir miyiz?

İnanmakla ilgili bir durum bu. Aslında sadece inanmak da değil tutkuyla çalışmak ve her sorundan ve olumsuzluktan güçlenerek yeniden ayağa kalkabilecek enerjiyi ve gücü kendinde bulabilmek…Çoğu insan için dezavantaj olarak görülebilecek bir başlangıcım var. Düşünün, üniversiteyi yeni bitirmiş genç insansınız. Dünyanın en pahalı sayılan ülkelerin birinde eğitiminizi sürdürmek için gidiyorsunuz. Bilmediğiniz bir ülkede, kültürüne yabancı insanların arasında yaşamak ve ayakta kalmak zorundasınız.

Gayrimenkul sektörüne ne zaman girdiniz?

İngilizlerin Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yatırım yaptığı dönemlerdi. Ben de bu alana odaklanarak bir şirket kurdum ve Türkiye’den ev sahibi olmak isteyen İngilizler’e konut satmaya başladım. Bir anda işlerimiz çok hızlı büyüdü, Hırvatistan ve İspanya’yı da portföyümüze ekleyerek uluslararası bir brokerlik şirketi haline dönüştük. Türkiye’nin Ege ve Akdeniz Bölgelerinde bir anda ofis sayımızı 5’ in üzerine çıkardık. Sadece Bodrum’da 500’ ün üzerinde gayrimenkul sattık. Aynı dönem içerisinde turizme girme kararı aldım. Satışını gerçekleştirdiğimiz villaların kiralama hizmetlerini de vermeye başladık. Bu alanda da lüks kiralama hizmetleri şeklinde özel bir konsept geliştirdik. Şu anda www.apitour.com ve www.villaburada.com sitemiz üzerinden bu hizmetimizi devam ettirmekteyiz.

Haberin Devamı

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

İstanbul’dan Montenegro’ya lüks projeler geliştirip üretiyoruz’’

Avrupa’da başlayan 2008 kriziyle birlikte yatırımlarımızda ki ağırlığı İstanbul’a kaydırdık. O süreçte Taksim ile Harbiye arasında eski binaları renova edip satışa çıkarttık. Aynı dönemde Türkiye’nin turizm bölgelerinde Kaş, Kalkan, Dalaman, Bodrum’da da projeler geliştirdik. Şu anda ise İstanbul’da geliştirdiğimiz Royal Blue projenin yapımını bitirdik ve anahtarları sahiplerine teslim etmeye başladık.

Haberin Devamı

“Yenilenebilir enerjiden tarıma farklı sektörlerde global yatırımlara devam ediyoruz’’

API Group olarak Türkiye, Bulgaristan, Birleşik Krallık ve Montenegro(Karadağ) ‘da tarım, inşaat, yenilenebilir enerji, turizm sektörlerinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bulgaristan’da yenilenebilir enerji alanında rüzgar tribünleri yatırımı gerçekleştirdik. Montenegro’da ise 4 arazi aldık ve burada da önemli projeler hayata geçireceğiz. İlk aşamada Royal Blue Montenegro projemizi hayata geçirmeye başladık. Montenegro’da ki gayrimenkul yatırımlarımızı servis apertments ve servis villas konseptinde olacak. Yatırımcılar almış olduğu mülkleri istedikleri zaman kullanacaklar, kullanmadıkları dönemlerde ise tarafımızdan verilen kiralama servisi sayesinde yüksek gelir elde etme imkanına sahip olacaklar.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

“Türkiye’nin en entegre ceviz tesislerinden birini hizmete açıyor”

Tarım sektörünün her ne kadar şu anda Türkiye’de hak ettiği değeri görmediğini belirten API Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Apaydın tarım sektörüne büyük bütçeli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Manisa’nın Akhisar, Salihli ve Kula ilçelerinde 7 milyon m2 ceviz ağcı dikili alanı oluşturan Apaydın, Türkiye’nin en entegre ceviz üretim tesisini açmak için hızını arttırdı.

Haberin Devamı

Amacının Türkiye’de ki tarımı sürdürülebilir kılacak yatırımlar konusunda öncülük etmek olduğunu belirten Alper Apaydın; “API Group olarak fidan çiftliği yatırımları da yapıyoruz. Büyüklük olarak şu anda Türkiye’nin en büyükleri arasında gösterilebilecek bir ceviz fidan çiftliğimiz var. Portekiz’de de ceviz fidan çiftliği yatırımı gerçekleştiriyoruz bunun için arazi alımlarını da gerçekleştirdik.” dedi.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

Başka yatırımlarınız var mı?

Uzun bir dönemdir İngiltere’den kafe bar konseptinde önemli bir markayı Türkiye’ye getirmek gibi bir projem vardı. Bu dönemde Kıvanç Tatlıtuğ’un eşi Başak Hanım ve onun ortağı Deniz Hanım’la tanıştık. Birlikte proje geliştirelim ve kendi markamızı yaratalım dedik. Nişantaşı’nda Room Rumours’u açtık. Çok beğenildi şimdi bu konsepti Türkiye dışında farklı ülkelere de taşımayı hedefliyoruz.

API Group’u global bir markaya dönüştürdü.

Bu sayfada ''reklam uygulaması'' yapılmıştır.