Ekonomi Ar-Ge teşvikine başvuru süresi 2028’e uzadı

Ar-Ge teşvikine başvuru süresi 2028’e uzadı

13.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ar - Ge teşviklerinin uygulanma süresini 2028’in sonuna kadar uzattık. Teknoparklar ile Ar - Ge ve tasarım merkezlerinde uzun zamandır talep edilen uzaktan çalışma uygulamasını hayata geçirip kapsamını genişlettik” dedi.

Ar-Ge teşvikine başvuru süresi 2028’e uzadı

Bilişim Vadisi’nde düzenlenen, Ar - Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde konuşan Varank, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanımızın uzaktan çalışma uygulamasını yüzde 50’ye kadar artırma yetkisi vardı, şu anda yüzde 50 olarak uyguluyoruz. Bu yetkiyi artıracak şekilde Meclis’ten yetki talep edeceğiz. Belirli sektörlerde özellikle artık uzaktan çalışmadan başka bir ihtimali düşünen çalışanlar bulamıyorsunuz. Gerekli aksiyonu alacağız” dedi.

Unicorn sayısı 5

Varank, “Elektrikli ve otonom araçlarda yüz akımız olan TOGG, seri üretim bandından ineceği günlere hızla yaklaşıyor. Birileri kabul etmek istemese de ülkemiz, teknoloji tabanlı girişimleri sayesinde dünyadan ses getiren işlere imza atıyor. İşte Türkiye’de milyar dolar değerlemeye ulaşan start - up’ların yani unicornların sayısı 5’e ulaştı. Parlak gençlerimizle TEKNOFEST kuşağıyla çok daha iyilerini yapacağız.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin büyüme verilerine değinen Varank, “Bugün bazılarının ısrarla görmezden gelmeye çalıştığı sanayi ve teknoloji ekosistemi sayesinde ülkemiz, son dört çeyrektir üretime ve yatırıma dayalı ciddi bir büyüme gerçekleştiriyor. Parlak gençlerimizle, TEKNOFEST kuşağıyla çok daha iyilerini yapacağız. İhracata baktığımızda yine aynı başarıyı görebiliyoruz. 12  aylık ihracatımız 215 milyar dolara ulaştı. Elbette biz bunları yeterli  görmüyoruz. İhracatta nicelik artışıyla beraber nitelik artışını da tam anlamıyla yakalamak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.