Ekonomi Arçelik, Whirlpool’un Manisa tesisini aldı

Arçelik, Whirlpool’un Manisa tesisini aldı

19.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arçelik, stratejik büyüme hedefi doğrultusunda ABD merkezli Whirlpool’un Türkiye’deki üretimini gerçekleştiren Whirlpool Beyaz Eşya’yı 78.3 milyon euro’ya satın aldı.

Arçelik, Whirlpool’un Manisa tesisini aldı

EKONOMİ SERVİSİ -  Anlaşma, Whirlpool’un Manisa’daki 2 üretim fabrikası ve depolama alanını kapsıyor. Yıllık 2.7 milyon adet soğutucu ve çamaşır makinesi üretim kapasitesine sahip fabrikalardan 3 yıl boyunca Whirlpool’un Avrupa’daki şirketlerine ihracat gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, 8 ülkede 22 üretim tesisi ve 12 markasıyla 145’ten fazla ülkede operasyonu bulunan Arçelik’in, Avrupa beyaz eşya pazarının önemli oyuncularından olduğunu bildirdi. Son 5 yılda gerçekleştirdikleri 6.8 milyar lira yatırımla dışa bağımlı kalmadan teknoloji geliştirmeye, yetkinliklerini artırmaya odaklandıklarını kaydeden Bulgurlu, “Whirlpool’un Türkiye’deki üretim operasyonlarını satın alarak stratejik büyüme vizyonumuz kapsamında önemli bir adım atıyoruz. Manisa, lojistik, ihracat olanakları ve geniş yardımcı sanayi ekosistemi açısından global pazarlara erişimi olan önemli bir üretim merkezi” dedi.