Ekonomi Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? 2. ve 3. asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? 2. ve 3. asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

04.12.2021 - 19:58 | Son Güncellenme:

Yeni asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başladı. Geçtiğimiz hafta ilk toplantısı yapılan 2022 asgari ücretin 2. ve 3. toplantısı için tarihler açıklandı. Milyonlarca çalışan ise asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? araştırmalarına başladı. İşte asgari ücret 2022 ile ilgili son durum...

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak 2. ve 3. asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı 2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücrete çevrildi. Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisinin % 20 seviyesinde olması beklenirken Aralık ayına girilmesi ile birlikte İşçi-İşveren sendikalarının katıldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önderliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından ilk rakamlar işçi ve işverenin beklentileri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihte görülmemiş bir asgari ücret zammı açıklaması ile milyonlarca çalışanın beklentilerini arttırdı.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA İLK RAKAMLAR ORTAYA ÇIKTI!

1 Aralık tarihinde toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında İşçi ve işveren sendikalarının ücret beklentileri ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti.

ASGARİ ÜCRET İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ TOPLANTILAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücrette ikinci toplantı, 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te,üçüncü toplantı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak.

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması

Yılbaşından sonra asgari ücretin tatmin edecek derecede olduğunu belirten Kurtulmuş, “Enflasyon dolayısıyla market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir şekilde vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır. Yine aynı şekilde bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarıyla ilgili iyileştirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, öğretmenlik yasasıyla ilgili teklif Meclis'e geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve diğer konularla ilgili çalışmalar nihai noktaya geliyor. Meclis'teki bu bütçe trafiği geçtikten sonra inşallah bunları halledeceğiz, yoluna koyacağız ve vatandaşımızı asla enflasyonun ortaya çıkardığı bu ağır tablonun altında ezdirmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bundan sona da milletimizin yanında olacağız, bir farkla biz milletimizin oylarını almak ya da onlara bir şeyi eksik yanlış söyleyerek zihinlerini çelmek için değil, biz milletimizin gönüllerini kazanmak için taleplerine kulak veriyoruz. Bu kadronun en önemli özelliği de budur" diye konuştu.

Haberin Devamı

2022 YILINDA UYGULANACAK NET-BRÜT ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kasım ayı içerisinde yaptığı açıklamalar ile Asgari Ücret görüşmelerinin bu yıl iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını ve yıl sonuna kalmadan duyurulacağını açıklamıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaparken ikinci ve üçüncü toplantı ise önümüzdeki hafta içerisinde yapılacak.

Haberin Devamı

2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin en geç 13-17 Aralık haftasında duyurulması bekleniyor.