Ekonomi ATM’den EFT yapan daha çok ödeyecek

ATM’den EFT yapan daha çok ödeyecek

10.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Banka ATM’lerinden EFT işlemlerinden alınabilecek ücret sınırı, 1.000 TL ve altındaki işlemler için 2 liradan 4 liraya, 1.000 lira ile 50 bin lira arasındaki işlemler için 5 liradan 8 liraya çıkarıldı.

ATM’den EFT yapan daha çok ödeyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), bankalarca ticari müşterilerden alınabilecek ücretlere ilişkin usul ve esasların belirlendiği tebliğde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğin teminatlandırma maddesinde yapılan değişiklik ile kredinin tahsisinden kapatılmasına kadar geçen süre içinde yapılacak taşınır ve taşınmazlara ilişkin rehin ve ipotek tesisleri ile ekspertiz işlemlerinden alınabilecek ücret, üçüncü kişilere ödenen tutarın yüzde 15 fazlasını geçemeyecek.

Bu madde daha önce, söz konusu ücretin bankalar tarafından üçüncü kişilere ödenen tutarı geçemeyeceği yönündeydi.

Haberin Devamı

2 TL’den 4 TL’ye

Ticari müşterilerin para ve kıymetli maden transferleri kapsamında EFT işlemlerinden alınabilecek ücretler de yeniden belirlendi.
Bu kapsamda EFT işlemlerinden alınabilecek ücret sınırı, işlem tutarının 1.000 TL ve altında olması halinde ATM’den yapılan işlemler için 2 liradan 4 liraya yükseltildi.

İşlem tutarının 1.000 lira ile 50 bin lira arasında olması halinde ATM işlemleri için daha önce 5 lira olarak belirlenen ücret sınırı ise 8 liraya çıkarıldı.