Ekonomi Ayakkabı sektörü İstanbul’da buluştu

Ayakkabı sektörü İstanbul’da buluştu

05.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Küresel ayakkabı sektörünün devlerini tek çatı altında buluşturan AYMOD Fuarı, 64’üncü kez katılımcı ve ziyaretçilerini ağırladı.

Ayakkabı sektörü İstanbul’da buluştu

1.000’in üzerinde markanın yeni sezon ürünlerini sergilendiği fuara, dünyanın dört bir yanında binlerce sektör profesyoneli satın almacı katıldı. Ticaretin konuşulduğu ve milyarlarca dolarlık iş anlaşmalarının yapıldığı fuarda, 50’nin üzerinde ülkeden alım heyetleri ağırlanırken,  İtalya ise öne çıkan 20 firmasıyla temsil edildi.

Haberin Devamı

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliği, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, binlerce ziyaretçisine ev sahipliği yaptı. Birbirinden farklı yeni sezon ayakkabıların görücüye çıktığı fuarın en dikkat çeken ürünleri; 10.000 dolarlık timsah derili ayakkabı, seyahatlerde kıymetli eşyanızı saklayabileceğiniz gizli bölmeli ayakkabı, Ar-Ge çalışmasıyla geliştirilen; kirli havayı dışarı atan klimalı ayakkabı, cilt dostu diyabetik ayakkabı ve gündelik spor ayakkabıları oldu.

Alım heyetleri ağırlandı

Fuarda, 12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü ağırlığını hissettirdi. MICAM Fuarı organizatörü İtalyan Ayakkabı Üreticileri Derneği, ülkesinin dünyaca ünlü 20 firmasıyla fuardaki yerini alırken, Ukrayna da fuara sektördeki en büyük birliği olan ‘Ukrainian Leather and Shoes Union’ ile destek verdi. Rusya’dan Ukrayna’ya, ABD’den Avrupa’ya kadar 50’nin üzerindeki ülkeden alım heyetlerinin ağırlandığı AYMOD Fuarı’nda ticaret konuşuldu, milyarlarca dolarlık iş anlaşmaları imzalandı.