Ekonomi Babacan'dan sıfırcı hocalara çağrı! Gelin yerinde görün...

Babacan'dan sıfırcı hocalara çağrı! Gelin yerinde görün...

22.07.2016 - 11:50 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Milletvekili Babacan "Teknik, rakamsal değerlendirmelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep yok. Sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapılıyor. Bütün kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrı yapıyorum; gelin yerinde görün. Türkiye'yi terör örgütlerinden değil, yetkililerden, Türk halkından dinlesinler, doğru intiba edinsinler, ondan sonra ne karar vereceklerse versinler" dedi.

Babacandan sıfırcı hocalara çağrı Gelin yerinde görün...

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep olmadığını, sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Babacan, NTV canlı yayında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle millet egemenliğine büyük bir saldırıda bulunulduğunu ifade eden Babacan, bu cürette bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. Babacan, "FETÖ'nün ne kadar gözü dönmüş, ne kadar vahşi ve alçakça hareket edebileceği tüm dünya kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir. Bu demokrasimiz açısından da kara bir lekedir, fakat halkımız demokrasiye sahip çıkmıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin bu badireyi en kısa zamanda atlatacağını dile getiren Babacan, yaşananların ekonomiye bir miktar etkisi olduğunu, en fazla etkinin ise beklentiler kanalında gerçekleştiğini belirtti.

Babacan, belirsizlik ortamı ve bir kredi derecelendirme kuruluşunun çok aceleci şekilde Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin, yurt dışında bir miktar kafa karışıklığına sebep olduğunu söyledi. Ali Babacan, Türk iş dünyasının ise çok rasyonel ve yapıcı tepkiler verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Bu tür olağanüstü durumlarda piyasalarda dalgalanmalar olabileceğine işaret eden Babacan, yaşanan dalgalanmaların yüksek işlem hacimlerine ulaşmadığını kaydetti. Babacan, "Daha çok Türkiye'nin risk priminin artması ve artan risk priminin varlık fiyatlarına yansıtılmasıyla ilgili bir süreç yaşıyoruz. Bunun nasıl normale döneceği, bundan sonraki sürecin nasıl yönetileceğiyle yakından ilgili olacak ama şunu görmek lazım Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam." dedi.

Babacan, olağanüstü hal (OHAL) sürecinde ekonominin kendi kurallarının çalışacağını, piyasa kuralları içinde kalınacağını belirtti.

Uluslararası yatırımcı ve analistlere çağrıda bulunan Babacan, "Gelin hemen yerinde durumu görün, insanlarla, özel sektörle konuşun. Hem reel hem bankacılık sektörümüz gerçekten önemli bir sınav verdi, hepsi de dik durdu. Türkiye kriz yönetim tecrübesine sahip bir ülke. Genel resme bakacak olursak, çok endişe edecek bir durum yok, ama dikkatli yönetilmesi gereken bir süreçteyiz." ifadelerini kullandı.

"Tüm vatandaşlarımıza önerim; Türkiye'nin geleceğine güvensinler, bu ülke büyük, güçlü bir ülke." diyen Babacan, Türkiye'nin badireler atlatmaya alışık olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Babacan kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Teknik, rakamsal değerlendirmelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmek için şu anda geçerli hiçbir sebep yok. Sadece beklenti kanalıyla değerlendirmeler yapılıyor. Beklentiler kanalından ölçmenin en iyi yolu, yerinde tespittir. Bütün kredi derecelendirme kuruluşlarına çağrı yapıyorum; gelin yerinde görün. Uzaktan telefonla ya da bazı örgütlerin ki bu FETÖ'nün yurt dışında da oldukça etkili yapıları var. Bunlar piyasalar, kredi derecelendirme kuruluşları ve yabancı basın üzerinde de etkili olabiliyorlar. Yıllardır geliştirdikleri kişisel ilişkileri böyle dönemlerde milletin, devletin aleyhine kullanabiliyorlar. Türkiye'yi terör örgütlerinden değil, yetkililerden, Türk halkından dinlesinler, doğru intiba edinsinler, ondan sonra ne karar vereceklerse versinler."

Haberin Devamı

Babacan, özellikle yapısal reformların herkesi şaşırtacak bir hızla devreye sokulmasının piyasalar için çok önemli olacağını söyledi.