Ekonomi Bağış: Kadınlar çocuk da yapabilsin kariyer de...

Bağış: Kadınlar çocuk da yapabilsin kariyer de...

29.05.2010 - 01:32 | Son Güncellenme:

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Kadınlarımız artık çocuk yapmakla kariyer yapmak arasında sıkışıp kalmamalı, ikisini de yapabilmeli” dedi

Bağış: Kadınlar çocuk da yapabilsin kariyer de...

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi’nde konuşan Bağış, “Bugün AB genelinde kadınların işgücüne katılımı yüzde 55 iken bizde bunun dörtte biri civarında. Bunu mutlaka artırmamız gerekiyor. Kadın işverenlerimizin, girişimcilerimizin sayısının artırılması buradaki en kestirme çözüm olacaktır” dedi.
Zirvenin katılımcılarına eşi Beyhan Bağış’ın selamlarını da ileten Egemen Bağış şöyle devam etti:
“Dün (önceki) sabah perakendecilerle birlikte Budapeşte’ye uçtu. Selamlarını ve destek mesajlarını iletmemi istedi. Gerçekten de evde biz bu konuyu çok sık konuşuyoruz, Türk kadınının önünü açabilmek için, Türkiye’de kadınların hem siyasi hayatta hem iş hayatında hem sosyal hayatta fikirlerini de daha belirgin bir şeklide ortaya koyabilmesi için yeni çözüm önerileri üretmemiz gerekiyor.”
Türkiye’de zihniyetin değiştiğini ve bu durumdan toplumun tüm kesimlerinin etkilendiğini anlatan Bağış şunları söyledi:
“Kadınlarımız artık çocuk yapmakla kariyer yapmak arasında sıkışıp kalmamalı, ikisini de yapabilmeli. AB sürecinde her alanda olduğu gibi kadın girişimcilikle ilgili fırsatları daha iyi değerlendirebilmeliyiz. Artık bugün Türkiye’de eşiyle tartışan kadınların ’seni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürürüm’ diyebilmesi bile bu ülkede çok önemli bir noktaya geldiğimizin göstergesidir. Kadınlarımızla birlikte Türkiye’yi daha iyi tanıtmak durumundayız artık kadının sadece adı değil kendisi var. İyi ki varsınız.”