EkonomiBakan Bayraktar: Soma Termik Santrali yeniden çalışmaya başlayacak

Bakan Bayraktar: Soma Termik Santrali yeniden çalışmaya başlayacak

05.09.2025 - 16:06 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Soma Termik Santrali'nin yeniden çalışmaya başlayacağını ve bu ay içinde netleşecek yeni işletmeciyle yoluna devam edeceğini bildirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Bakan Bayraktar: Soma Termik Santrali yeniden çalışmaya başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ömrünü tamamlamaya yüz tutmuş santrallerimizin yerine yenilerini koyarak yerli kömür üretimini artırıp, dışa bağımsızlığımızı azaltacağız. İstihdam boyutu çok önemli. On binlerce insanımız çalışıyor. Sanayide de yerli kömürün kullanılmasını teşvik etmek için bir paket üzerinde çalışıyoruz. İthal kömür santrallerinin teknik kabiliyetleri olanlara yerli kömürü harmanlayarak ilerlemek istiyoruz. Zonguldak’taki madenci kardeşlerimize de selamlarımı iletiyorum.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Biz meclisimizde bu teşvik paketine ilişkin teşvik kanunumuz çıktı. Temmuz ayında Meclisimiz kapanmadan önce çok önemli bir reform yasasını hayata geçirdik. Bu yasa ile Yeniköy ve Kemerköy santrallerimizdeki çalışmalara destek sağlayacak düzenlemeler yapıldı. Bizde kanuni düzenlemenin çalışmalarını sahada yapıyoruz.

Yerli kömür santrallerimiz, madeni kardeşlerimiz çalışmalarına devam edecek. Teşvik paketinin son halini Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Bu ay neticelenmiş olacak.

"SOMA’DA OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYORUZ”

Haberin Devamı

Soma Santrali arz güvenliği ve dışa bağımlılığı azaltma konusunda çok önemli. Soma için çok çok hayati. Burada doğrudan 13 bin insanımız istihdam altında. Bütün paydaşların bu santralin hayatına devam etmesini istiyor. Somada oyuncu değişikliğine gideceğiz. Soma Santrali’ndeki işletmecimiz iyi bir performans ortaya koymadı. Gerekli yatırımları yapmayan işletmeciyi değiştireceğiz. Önümüzdeki ay yeni işleticiyle Soma yoluna devam edecek inşallah.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

“TEŞVİK PAKAKETİNDE 3 İSTİSNA VAR”

Teşvik paketinde 3 tane istisna var. Çevre yatırımı yapmayan santraller yararlanamayacak. Madencimizin ücretini ödemeyen santraller bu teşvikten yararlanamayacak ve kamuya borcu olan şirketler de yararlanamayacaklar. Borçlarını ödedikten sonra teşvik paketinden yararlanabilecekler.

Haberin Devamı

Burası Soma. Yüreğimizi dağlayan, şehitlerimizin olduğu bir yer. Şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. İnsanı ve iş sağlığını dikkate alan bir anlayışla devam etmek istiyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler