EkonomiBakan Yumaklı: İspanya'daki yangın söndürme uçakları Türkiye'ye döndü

Bakan Yumaklı: İspanya'daki yangın söndürme uçakları Türkiye'ye döndü

06.08.2026 - 10:39 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İspanya'da devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak amacıyla görevlendirilen iki yangın söndürme uçağının, çalışmalarını başarıyla tamamlayarak yurda döndüğünü bildirdi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Bakan Yumaklı: İspanyadaki yangın söndürme uçakları Türkiyeye döndü

Yumaklı, NSosyal hesabından, konuya ilişkin paylaşım yaptı. Fransa'dakilerin ardından, İspanya'daki uçakların da görevlerini tamamlayıp ülkeye döndüğünü belirten Yumaklı, "İspanya'da devam eden orman yangınlarıyla mücadeleye destek olmak amacıyla görevlendirilen iki yangın söndürme uçağımız, çalışmalarını başarıyla tamamlayarak yurda döndü." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

"TEKNİK EKİPLERİMİZE EMEKLERİ VE FEDAKARLIKLARI İÇİN GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye'nin orman yangınlarına karşı geliştirdiği yüksek müdahale kapasitesini uluslararası dayanışmanın hizmetine sunarak, ihtiyaç duyan ülkelerin mücadelesine destek olmaya devam ettiğini vurgulayan Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeşil Vatan anlayışıyla, doğayı, ormanları ve gelecek nesillerin bizlere emanetini korumak için nerede ihtiyaç varsa imkanlarımızı ve tecrübemizi paylaşmayı sürdüreceğiz. Yangınlardan etkilenen İspanya'ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu zorlu görevde ülkemizi başarıyla temsil eden pilotlarımıza ve Orman Genel Müdürlüğü teknik ekiplerimize emekleri ve fedakarlıkları için gönülden teşekkür ediyorum."

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler