Ekonomi 'Bankacılık sektörü güçlü bir yapıda'

'Bankacılık sektörü güçlü bir yapıda'

06.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Ankara Ticaret Odası (ATO) üyesi iş adamlarının finansman taleplerini dinledi. Pandemide daralan küresel ticaret hacmine rağmen Türkiye'nin büyüyebildiğini belirten Çakar, “Türkiye bankacılık sektörü büyüklüğü, kredi çeşitliliği, sektörel dağılımıyla rasyonel ve güçlü yapıdadır” dedi.

Bankacılık sektörü güçlü bir yapıda

ATO Başkanı Gürsel Baran ise, "Pandemide sektörümüz en büyük desteği Ziraat Bankamızın da aralarında olduğu kamu bankalarından gördü” diye konuştu. ATO Başkanı Baran, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Ziraat Bankası Genel Müdürü Çakar ile ATO Duatepe Hizmet Binası'nda bir toplantı gerçekleştirdi. Alpaslan Çakar konuşmasında, pandemiden bağımsız dünya ekonomisinin konuşulamayacağını dile getirerek, “Tüm dünyada enerji fiyatlarının arttığı, üretimin aksadığı, tedariğin yapılamadığı, ekonomilerin birbirini beslediği global dünyada ülkelerin birbirinden etkilenmeme durumu söz konusu olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Küresel ticaret hacminin daraldığını belirten Çakar, bu dönemde çoğu ülkenin kabuğuna çekildiğini ve korumacı politikalar uygulamaya başladığını anlattı. Çakar, “Türkiye böyle bir tabloda dahi G20 ülkeleri arasında en çok büyüyen ikinci ülke oldu. Biz her şeye rağmen, zor koşullar altında dahi büyüme gerçekleştirebildik” dedi.

Türkiye’de bankacılık sektörünün mevduat kabiliyeti ve öz kaynak yapısıyla sektörleri finanse edebilecek güce sahip olduğunu ifade eden Çakar, “Türkiye bankacılık sektörü büyüklüğü, kredi çeşitliliği, sektörel dağılımıyla rasyonel ve güçlü yapıdadır. Önümüzdeki süreç itibariyle öngörülebilir olmak beklentileri doğru yönetmek çok önemli” diye konuştu .