Ekonomi Bankaya entegre Yemekmatik kart

Bankaya entegre Yemekmatik kart

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Bankaya entegre Yemekmatik kart

Bankacılık sistemine entegre olan yerli yemek kartı ‘Yemekmatik’ pazara sunuldu. Kart, aralık ayı itibariyle kullanılmaya başlanacak. Yemekmatik Bankalararası Kart Merkezi’nin TROY altyapı desteği ile hayata geçiyor. Müşteriler, çift bakiye sistemi bulunan kartı yemek işletmelerinin dışındaki işletmelerde de kullanabilecek. Banka kartı gibi tasarlanan Yemekmatik ile üye işyerleri için ayrı bir cihaz alma ve yazılım yükleme zorunluluğu olmadan işletmelerinde bulunan anlaşmalı mevcut banka terminallerini kullanarak sisteme dahil olabilecek. Yemekmatik, QNB Finansbank’ın POS sistemini ve e-para iş ortağı Turk Para’nın geliştirdiği altyapı sistemlerini kullanarak, işletmelere operasyon avantajı, güvenlik ve tasarruf sağlayacak. Sisteme gelecek hafta bir başka özel banka da dahil olacak.

Haberin Devamı

Bu yıl pilot bölgelerde Yemekmatik kartının testlerini yaptıklarını belirten Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı E. Aykut Yenice, “Yemekmatik, kısa zamanda tüm üye işyerlerimize yayılarak, Türkiye’nin en geniş üye ağına sahip yemek kartı olacak. Aynı zamanda esnafın yemek kartı komisyonu ve ayrı bir cihaz maliyeti sorunlarına çözüm olacak” diye konuştu.

Ülke çapında hizmet

Yemekmatik’in altyapısının, saha çalışmaları ile kullanıcı, üye işyeri, çalışanlarına yemek kartı dağıtan kurumsal firma beklenti ve görüşleri sonucunda geliştirildiğini kaydeden Yemekmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz şunları söyledi: “Yerli bir teknoloji firması olan İnfoteks, 2000’li yılların başından itibaren elektronik ürünleri, yeni nesil ödeme kaydedici cihazları, araç içi multimedya sistemleri gibi pek çok teknolojik ürünün yazılım ve üretimini gerçekleştirmekte.”

Haberin Devamı

Yavuz, geliştirilen model ile Yemekmatik yemek kartlarının üye işyerlerinde kullanımı ile depozito ve sair adlar altında görünmeyen bir ücret talep edilmeyeceğini öte yandan Türkiye’nin genelinde hizmet vereceklerini ifade etti. -EKONOMİ SERVİSİ