Ekonomi Başbakanlık’a 35 Mercedes

Başbakanlık’a 35 Mercedes

11.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Başbakanlık’a 35 Mercedes

Başbakanlık’a 35 Mercedes


Önder Yılmaz Ankara


       Deprem ve ekonomik kriz nedeniyle yatırımlar dahil bir çok alanda tasarrufa giden hükümet, "taşıt saltanatına son" diyemedi. Maliye Bakanı Sümer Oral'ın tasarruf amacıyla üst düzey bürokratların makam aracı yerine taksiye binip taksi fişi almalarına yönelik önerisi de karşılık bulmadı.
       Başta Başbakanlık olmak üzere bütün kurumlar, aralarında son model Mercedes'lerin de bulunduğu trilyonlar değerinde araç alacak. Sadece Başbakanlık bütçesinde 2000 yılı makina - teçhizat ve taşıt alımları için 11 trilyon 618 milyar lira ayrıldı. Bu parayla 15'i zırhlı 35 son model araba alınacak.
       Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği hizmetlerinde kullanılması için biri minübüs olmak üzere son model dört, Özürlüler İdaresi ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü için de altı binek otomobil için Başbakanlık bütçesine ödenek kondu.
       Sadece Başbakanlıkta kullanılmak üzere alınacak diğer taşıtlar ise şöyle: 10 adet Station wagon, iki kaptı - kaçtı minibüs, bir pick - up, iki otobüs, iki kamyon, bir ambulas, beş güvenlik önlemli binek otomobil.