Ekonomi BDDK'dan 30 FETÖ'cü murakıp 'hedef' şirketleri takibe almış!

BDDK'dan 30 FETÖ'cü murakıp 'hedef' şirketleri takibe almış!

31.07.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

BDDK’da görev yapan 30 murakıbın 17-25 Aralık operasyonları sırasında, FETÖ-PDY adına hedef şirketlerin hesaplarını adeta 'BBG evi gibi gözetledikleri' ortaya çıktı. 16 murakıp gözaltına alındı.

BDDKdan 30 FETÖcü murakıp hedef şirketleri takibe almış

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada, 17-25 Aralık operasyonları sırasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda (BDDK) çalışan bazı murakıpların görevli olmadığı halde FETÖ- PDY terör örgütü tarafından hedef alınan şirketlerin tüm banka hesaplarını incelemeye aldıkları belirlendi.

Haberin Devamı

BANKA HESAPLARINA İZLEME

Mali polis, BBDK’nın İstanbul’daki merkezine giderek haklarında gözaltı kararı bulunan 30 murakıbın ofisinde arama yaparak kullandıkları bilgisayarlara incelenmek üzere el koydu. FETÖ-PDY terör örgütü üyesi 30 murakıbın, 2012'de FETÖ-PDY terör örgütü üyesi polisler tarafından düzenlenen 17-25 Aralık operasyonlarından hemen önce hedeflenen işadamları ve şirketlerin tüm banka hesaplarına izleme yaptığı belirlendi. FETÖ-PDY terör örgütü üyesi polisler tarafından yürütülen operasyonlar için görevleri olmadığı halde bilgi aktarımı yaptığı ileri sürüldü.

16'SI GÖZALTINDA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ-PDY terör örgütü adına hedef şirketleri tüm banka hesaplarını izinsiz olarak inceleyen 30 murakıbın yakalanması için operasyon düzenledi. İstanbul’da çok sayıda adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, FETÖ-PDY üyesi 16 murakıp gözaltına alındı. 14 murakıbın yakalanması için de operasyonlara devam ediliyor.