Ekonomi BEDAŞ’tan bayramda hatlara İHA’lı takip

BEDAŞ’tan bayramda hatlara İHA’lı takip

03.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı boyunca bakım ve yatırım kaynaklı planlı kesintileri askıya alan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), mobil jeneratör ile transformatör transferi için nöbetçi personel ve araçları alarm durumunda bekleteceğini duyurdu. Havai hatlarda ortaya çıkabilecek olası sorunlara karşı da İHA’lar devrede olacak.

BEDAŞ’tan bayramda hatlara İHA’lı takip

 

BEDAŞ arife günü dahil 1 - 4 Mayıs arasında bayram boyunca kesintisiz enerji için hazırladığı eylem planını devreye aldığını açıkladı. Buna göre İstanbul Avrupa Yakası’nda 5.3 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan BEDAŞ, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 1 - 4 Mayıs arasında saha lokasyonlarında ve genel müdürlük binasında direktör, müdür, mühendis, uzman düzeyinde nöbetçi personel bulundururken acil durumlar hariç bakım ve yatırım kaynaklı planlı kesintileri askıya alınacak.

Haberin Devamı

BEDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Ramazan Bayramı boyunca da mobil jeneratör ile transformatör transferi için nöbetçi personel ve araçlarımızı tam zamanlı olarak alarm durumunda bekleteceğiz. Ayrıca bünyemizde bulunan İHA’ları da elektrik şebekesinde özellikle havai hatların incelenmesi, olası sıkıntılı noktaların tespiti ve ulaşılması zor olan yerlerde aktif olarak kullanacağız” denildi.