Ekonomi ‘Beraber inşa’ için 200 başvuru geldi

‘Beraber inşa’ için 200 başvuru geldi

10.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO’nun küçük ve orta ölçekli yatırımcıları harekete geçirmek için yaptığı ‘Gelin, birlikte inşa edelim’ çağrısına bugüne kadar 200 başvuru geldi.

‘Beraber inşa’ için 200 başvuru geldi

 

DUYGU ERDOĞAN - Konut piyasasında artan talep ve azalan arz ile birlikte satılık/kiralık konut fiyatlarında ani yükselişler yaşandı. Yıl içinde bu fiyatları baskı altına almak için yeni üretimlere hız verdiğini duyuran Emlak Konut GYO, yaklaşık bir ay önce, sektörde üretimi artırmak, istihdamı desteklemek için küçük ve orta ölçekli yatırımcıyı harekete geçirmek için ‘birlikte inşa edelim’ çağrısı yapmıştı. 

Haberin Devamı

Bu kapsamda Emlak Konut GYO, geliştiricilere; satış, birlikte geliştirme gibi her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı. Şirket, kendi projelerini yönettiği anlayış ve prensiple, kendi kontrollerinde olmak üzere, yatırımcılarla birlikte yeni konutlar üretmeyi hedefliyor. Bu kapsamda yapılan çağrıya bugüne kadar 200 başvuru olduğu belirtildi.

Yeni aşamaya geçildi

Konut üretimini hızlandırmak için 15 bin konut üretimini devreye alan şirket, girişimcilere de destek olacak. Yoğun talep gören çalışma için daha önce açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Elinde dönüşüm yapmak için veya yeni proje geliştirmek için projesi, kat karşılığı sözleşmesi veya yapı ruhsatı olan üreticiler bize veya yine bu sektörde faaliyet gösteren iştirakimiz Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi (EPP) Şirketimize başvuru yapabilirler” diyerek çağrılarını iletmişti.

Haberin Devamı

Gedikli, başvuruların hem Emlak Konut ve EPP Web sitesi, hem de çağrı merkezi üzerinden yapılabildiğini kaydederken, orta ve küçük ölçekli yatırımcıyı harekete geçirmek, üretimi, istihdamı artırmak, büyümeye ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla oluşturulacak bu girişimden ve gelen başvurulardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hakan Gedikli, üretime teşvik noktasında başlattıkları bu proje ile beraber çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Üreten Türkiye için orta ve küçük ölçekli girişimci ile geliştireceğimiz bu projede 200’ü aşkın başvuru sonrası ekiplerimiz sahada inceleme yapmaya başladı. Emlak Konut adına bir sonraki aşamaya geçtiğimizi söyleyebilirim. Proje çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin gücüne güveniyor, üretimde sağladığımız istikrarın arkasında duruyoruz."

Sistem nasıl işleyecek?

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Gedikli, sistemin işleyişine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

“Kendi projelerimizi yönettiğimiz anlayış ve prensiple, bizim kontrolümüzde ama birlikte yeni konutlar üreteceğiz. Elinde dönüşüm yapmak için veya yeni proje geliştirmek için projesi, kat karşılığı sözleşmesi veya yapı ruhsatı olan üreticiler bize veya yine bu sektörde faaliyet gösteren iştirakimiz Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi’ne (EPP) başvurabilirler. Böylece hem inşaatlarımızı devletin gücüyle ve marka değeriyle yapacağız hem de vatandaşımız kazanacak.”