Ekonomi BES 100 milyar liraya ulaştı

BES 100 milyar liraya ulaştı

24.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Genel Müdürü Mustafa Akmaz, gönüllü bireysel emeklilik ve otomatik katılım fonlarında var olan toplam birikimin 100 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

BES 100 milyar liraya ulaştı

EGM’nin “Emekliliğiniz İçin Buluşuyoruz, Türkiye BES’leniyor” projesi kapsamında düzenlenen panelde konuşan Akmaz şunları söyledi: “Bu tutarın yaklaşık 5 milyar lirası Otomatik Katılım Sistemi (OKS) fonlarına ait. OKS ile 18,2 milyon çalışanı sisteme dahil ettiğimizi, bu çalışanların yüzde 70’inin sistemden ayrıldığını görüyoruz. Sistemde kalmaya devam eden çalışan sayısı 5 milyon civarında.”

Haberin Devamı

BES’teki yüzde 25 devlet teşvikinin çok yüksek bir oran olduğunu ve başka bir ülkede bulunmadığını belirten Akmaz, sistemde kalma oranının artırılması için bu noktanın daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası (YMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Karabıyık da, “Cayma süresinin 2 ay olarak belirlenmesi çalışanlarda ‘2 ay sonra çıkmazsam bir daha çıkamam’ gibi bir algı yaratıyor. Bu süre uzatılabilir. Bir de ‘asgari ücretli çalışanlardan alınmasa daha iyi’ yorumunu sık sık alıyoruz” dedi.