Ekonomi 'Beyaz altın' toprakla buluştu! Avrupa Birliği tarafından tescilli

'Beyaz altın' toprakla buluştu! Avrupa Birliği tarafından tescilli

17.02.2022 - 11:52 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının ekim sezonuna başlandı. Üreticiler, bölge halkı tarafından "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsakları toprakla buluşturdu.

Beyaz altın toprakla buluştu Avrupa Birliği tarafından tescilli

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetişen ve bölge halkının "beyaz altın" olarak nitelendirdiği Taşköprü sarımsağının 2022 yılı mahsulü için ekim sezonu başladı. İlçedeki üreticilerin kadınların dikiminden, çapasına ve hasadına kadar emek harcadığı sarımsağın ekim sezonu başladı. Avrupa Birliği tarafından tescillenen sarımsağın hasadının Mart ayında tamamlanması ve Temmuz ayında ise hasadının yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

"GEÇTİNİZ YIL HİÇ BİR SARIMSAK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLMEDİ"

Taşköprü'ye bağlı Aşağı Çayırcık köyü çiftçilerinden Hüseyin Yılmaz, sarımsak dikiminin oldukça zor bir iş olduğunu belirterek, “2022 yılı sarımsaklarımızı dikmeye başladık, beklentilerimiz büyük geçtiniz yıl hiç bir sarımsak üreticisinin yüzü gülmedi. İnşallah bu sene iyi olur. Fiyat düşüşü. biraz da ekimden kaynaklı herhalde. Dua ediyoruz” dedi.

Beyaz altın toprakla buluştu Avrupa Birliği tarafından tescilli

"HAVALARIN YAĞIŞLI GİTMESİNDEN DOLAYI SEZONA GECİKMELİ BAŞLADIK"

Taşköprü'de, sarımsak ekiminde çalışan uğraşan Reyhan Doğmuş, bu sene havaların yağış durumundan dolayı sezona geç başladıklarını belirterek, “Sarımsak dikimleri çok iyi gidiyor, havaların yağışlı gitmesinden dolayı sezona gecikmeli başladık. Beklentilerimiz var, inşallah iyi olur sarımsağımız para eder. Çiftçilerimiz de kazanır, biz de kazanırız ve paralarımızı peşin alırız” diye konuştu.