EkonomiBilimin küresel adresi Türkiye! Bakan Kacır: 49 ülkeden 175 nitelikli araştırmacı başvurdu

Bilimin küresel adresi Türkiye! Bakan Kacır: 49 ülkeden 175 nitelikli araştırmacı başvurdu

02.01.2026 - 23:21 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "88'i Türk olmak üzere 49 ülkeden, 175 nitelikli araştırmacı, TÜBİTAK'ın Uluslararası Lider ve Genç Araştırmacılar programlarımızın 2025 yılı çağrısına başvurdu" dedi.

Bilimin küresel adresi Türkiye Bakan Kacır: 49 ülkeden 175 nitelikli araştırmacı başvurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en iyi üniversite ve araştırma merkezlerinden bilim insanlarının rotayı Türkiye'ye çevirdiğini belirterek, "88'i Türk olmak üzere 49 ülkeden, 175 nitelikli araştırmacı, TÜBİTAK'ın Uluslararası Lider ve Genç Araştırmacılar programlarımızın 2025 yılı çağrısına başvurdu." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kacır, sosyal medya platformundaki hesabından söz konusu araştırma programına geçen yıl yapılan başvurulara ilişkin paylaşım yaptı.

ROTAYI TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİLER

Dünyanın en iyi üniversite ve araştırma merkezlerinden bilim insanlarının, rotayı Türkiye'ye çevirdiğini belirten Kacır, şunları kaydetti:

"88'i Türk olmak üzere 49 ülkeden, 175 nitelikli araştırmacı, TÜBİTAK'ın Uluslararası Lider ve Genç Araştırmacılar programlarımızın 2025 yılı çağrısına başvurdu. Harvard'dan Stanford'a, Oxford'dan Osaka'ya uzanan akademik birikim, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize giden yolda Türkiye'de buluşuyor. Ülkemizin bilim, araştırma ve teknoloji ekosistemini güçlü kılacak adımlar atmayı sürdüreceğiz."

Bilimin küresel adresi Türkiye Bakan Kacır: 49 ülkeden 175 nitelikli araştırmacı başvurdu

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler