Ekonomi Bitcoin ne kadar, düşüyor mu? BTC Bitcoin kaç dolar, kaç TL?

Bitcoin ne kadar, düşüyor mu? BTC Bitcoin kaç dolar, kaç TL?

24.06.2021 - 06:55 | Son Güncellenme:

Kripto para dünyasında hareketlilik sürüyor. Cuma günü 37 bin dolar seviyesinde işlem gören kripto para birimi Bitcoin sert bir düşüş yaşayarak 32 bin dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin ve Dogecoin'deki sert düşüş Çin etkisi ile yaşandı. Peki Bitcoin'de son durum nedir?

Bitcoin ne kadar, düşüyor mu BTC Bitcoin kaç dolar, kaç TL

Bitcoin ne kadar oldu? Bitcoin kaç TL, kaç dolar? Kripto para dünyasındaki hareketlilik yatırımcıları da tedirgin etti. Bitcoin'i etkileyen Çin depremi ise sert düşüşe neden oldu. Peki, Bitcoin fiyatı ne kadar?

Haberin Devamı

BİTCOİN'DE ÇİN DEPREMİ

Çin'in güneybatısındaki Siçuan eyaletinde geçen hafta 26 kripto para madeninin kapatıldığı bildirildi. Çin sosyal medyasında paylaşılarak yayılan duyuru eski bir Bitcoin madencisi tarafından doğrulandı. Enerji şirketlerine kripto para madenciliği yapan şirketlere elektrik tedarikini durdurması istenen duyuruda yerel yönetimlerin şüpheli kripto madencilerini "dip tarama" stiliyle bularak kapatması ve "tamamen temizlik yapması" emredildi. Çin'in Global Times gazetesi böylelikle bölgedeki Bitcoin madencilik kapasitesinin yüzde 90'ından fazlasının kapatıldığını kaydetti. Öte yandan Çin'de Merkez Bankası, dijital para birimlerinin ticaretini engellemek ve mali sistemi kripto para piyasasındaki dolaylı risklerinden korumak için bankalar ve finans kuruluşlarından denetimleri sıkılaştırmasını talep etti.

Haberin Devamı

BİTCOİN NE KADAR?

Bitcoin 24 Haziran sabah saatleri itibariyle 281.910,56 Türk Lirası; 32.535,90 ABD Doları

GÜNCEL KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ