Ekonomi Borsa İstanbul’da gong Yayla Agro Gıda için çaldı

Borsa İstanbul’da gong Yayla Agro Gıda için çaldı

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe 26 yıldır faaliyet gösteren Yayla Agro Gıda’nın halka arzı dolayısıyla Borsa İstanbul’da gong töreni düzenlendi. Törenle birlikte Yayla Agro Gıda’nın hisseleri “YYLGD” kodu ile Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde halka açılan Yayla Agro Gıda’nın halka arzı yüzde 15.02 oranındaki payların satışıyla gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul’da gong Yayla Agro Gıda için çaldı

EKONOMİ SERVİSİ - Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “Dünyada son yıllarda yaşananlar, iklim değişikliği, salgın ve tedarik zincirindeki bozulmalar, sürdürülebilir gıda üretiminin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Yayla Agro Gıda da halka arzdan elde ettiği gelir ile yatırım yapmaya devam ederek, ülkemizde sürdürülebilir gıda üretimine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Yayla Agro Gıda’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş de şöyle konuştu: “Halka arz olma süreci ile beraber kazanmış olduğumuz ivmeyle önümüzdeki süreçte yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmeyi hedefliyoruz. Bu yatırımların en kıymetlisi ise Ar-Ge. Dünyada her şey insan istek ve ihtiyaçları ile şekilleniyor. Tüketim alışkanlıkları ve yaşam şekillerinin değiştiği bir ortamda buna uygun ürünler geliştirmeye yönelik yatırımlar yapmak bizim en büyük misyonumuz. Biz kurumsallaşma, şeffaflaşma ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir şirket teslim etme motivasyonuyla halka arz olduk. Ayrıca global bir marka olma motivasyonumuz var. Halka arzdan sağlanan gelirle önümüzdeki günlerde üçüncü fabrikamızın temelini Niğde’de atacağız.”