Ekonomi Bu okul iş yapar!

Bu okul iş yapar!

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin Yükseköğretim İstihdam Endeksi 2018 araştırmasına göre, Özyeğin Üniversitesi, mezunları en hızlı istihdam edilen üniversiteler arasında birinci oldu.

Bu okul iş yapar

Türkiye genelinde 164 farklı üniversiteden 38 bin 441 mezun ile gerçekleştirilen Yükseköğretim İstihdam Endeksi 2018 araştırmasının sonuçları açıklandı. Endekse göre mezunları en hızlı istihdam edilen üniversite Özyeğin Üniversitesi oldu. Herhangi bir kurum veya kuruluştan finansal destek alınmadan yapılan araştırmaya göre, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin yüzde 49.3’ü mezun olduktan sonra ilk 6 ay içinde, yüzde 29.58’i ise mezun olmadan önce çalışmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin (CALIBRE) yaptığı araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Üniversite olarak, kuruluşumuzdan bu yana dünya standartlarında eğitim verme ve aldığı akademik, sosyal, kültürel, dönüştürücü eğitimle hem kendi ülkesinde, hem uluslararası alanda topluma fayda sağlayacak bireyler yetiştirme hedefiyle ve her alanda öncü ve örnek olma misyonuyla hareket ediyoruz” dedi.

Sektörel eğitim var

Gençtürk, “Sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımımız kapsamında oluşturduğumuz ‘Sektörel Eğitim Programı’ ve farklı kısmi çalışma programlarımızla üniversite ve iş yaşamını entegre ederek öğrencilerimizin mezun olmadan kariyer hedeflerini belirlemelerine katkı sağlıyor ve mezunlarımızın çalışma hayatına bir adım önde başlamasına destek oluyoruz.

Haberin Devamı

Öğrenci odaklıyız

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri, aldıkları uluslararası standartlardaki eğitime ilaveten farklı sektörlerde gerçekleştirdikleri çok sayıda staj ile henüz mezun olmadan kapsamlı özgeçmişleri ile donanımlı şekilde hayata atılıyorlar. Bu da bizim araştırmada iddialı bir üniversite olmamızın yanı sıra öğrenci odaklı yaklaşımımızın da önemli bir sonucudur” diye konuştu.

Gençtürk, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2018’de Genel Memnuniyet sıralamasında birinci olduk.

Bu güzel başarı haberinin hemen akabinde CALIBRE Yükseköğretim 2018 İstihdam Endeksi’nde ‘Mezunları En Hızlı İstihdam Edilen Üniversiteler’ arasında da ilk sırada yer almamız, çok boyutlu ve deneyimsel eğitim yaklaşımımızın dönüştürücü gücüne olan inancımızı pekiştirdi” dedi.

Bu okul iş yapar

Öğrencilerin % 85’i burslu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son altı yıldır ilk 10’da yer alan Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin şartları ne olursa olsun iyi bir eğitime ulaşabilmesi ilkesiyle hareket ediyor. 2017-2018 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 85’i burslu öğrenim gören üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında toplam 23 lisans programı; 3 enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programıyla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

Haberin Devamı

Araştırmacı

Kuruluş amacını, yaşamla iç içe, araştırmacı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek şeklinde belirleyen üniversite, katma değer yaratan, yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, girişimci, derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratan bireyler olarak mezun olmalarını hedefliyor.

Bu okul iş yapar