Ekonomi Bursa’dan ilk kargo uçtu

Bursa’dan ilk kargo uçtu

05.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan BTSO Lojistik AŞ’nin çalışmaları kapsamında, Yenişehir Havalimanı’nda hava kargo taşımacılığı hizmeti verilmeye başlandı.

Bursa’dan ilk kargo uçtu

BTSO’dan yapılan açıklamaya göre, MNG Kargo ve Lima Lojistik firmalarının destekleriyle başta Avrupa olmak üzere Orta Doğu ve Asya ülkelerine ürünlerin doğrudan ulaşmasını sağlayacak hava kargo taşımacılığı ile Bursa, bu konuda bölgede önemli bir üs haline gelecek.

Haberin Devamı

Haftanın 2 günü seferlerin yapılacağı havalimanında ilk sefer, ağırlıklı olarak tekstil ve otomotiv parçalarının taşındığı MNG Airlines uçağıyla Fransa aktarmalı olarak ABD’ye gerçekleştirildi.

İlk etapta aylık 300 ton yükün taşınmasının hedeflendiği proje kapsamında, yaş sebze meyve ürünlerinin de eklenmesiyle sefer sayısının haftada 3 güne çıkması bekleniyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, aktarmalı olarak ABD’ye gerçekleştirilen ilk uçuş öncesi düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üretim üssü Bursa’yı hava kargo taşımacılığında da bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Burkay, “Bölgemizi hava yolu kargo taşımacılığında önemli bir üs haline getireceğiz” dedi.