Ekonomi ‘Çanakkale Köprüsü turizmi canlandıracak’

‘Çanakkale Köprüsü turizmi canlandıracak’

17.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

1915 Çanakkale Köprüsü, yarın Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı büyük törenle açılıyor.

‘Çanakkale Köprüsü turizmi canlandıracak’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hizmete girdiğinde sadece ulaşım alanında değil aynı zamanda tarım, sanayi ve turizm alanlarında da bölgeye ve Türkiye'ye önemli katkı sunacak dev bir proje olduğunu vurgularken, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Hem Türkiye'deki hem de dünyadaki turizm merkezlerine, şehirlerine baktığımızda ulaşım kalitesinin önemi göze çarpıyor. Turizmin kalitesinde ve turist sayısının artışında ulaşımın payı oldukça fazla. Çanakkale, Şehitlik'i, Assos'u, Troya'sı, eşsiz doğası, dalış turizmi ve deniziyle çok önemli bir turizm potansiyeline sahip. Çanakkale'mize gelen turistlerin, karşıya geçerken saatlerce sıra beklediklerine, bunun saatlerce süren zaman kayıplarına yol açtığına ve bu durumun turizmin gelişmesine engel oluşturduğuna şahit olduk. Artık ne misafirlerimiz bekleyecek ne de hemşehrilerimiz. 1915 Çanakkale Köprüsü ile turizmin incisi Çanakkale olacak. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle düzenlenecek açılışa tüm milletimizi, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı topraklarda sevincimize ortak olmaya davet ediyoruz."