Ekonomi Cepte yeni model Android furyası

Cepte yeni model Android furyası

23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, dünyayla eş zamanlı olarak geçen hafta cep telefonunda yeni model furyasına tanıklık etti. Yeni model Android’ler, çift arka kameraları ve fotoğraftaki meziyetleriyle öne çıkıyor

Cepte yeni model Android furyası

Cep telefonunda yeni model furyası yaşanıyor. Android işletim sistemi kullanan telefon üreticileri daha önce lanse ettikleri yeni modellerini geçen hafta itibariyle dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de de satışa sundu.

Samsung’un mart ayı sonunda lanse ettiği Galaxy S8 ve S8 Plus, Huawei’nin yeni amiral gemisi P10 ve P10 Plus, LG’nin yeni fenomeni G6 ve yerli marka Casper’ın Via F1 modeli... Adeta cep telefonunda yeni model Android furyası yaşanıyor. Yeni telefonlar özellikle çift arka kameraları ve fotoğraftaki meziyetleriyle öne çıkıyor. Bu telefonların hemen hepsi üst segment grubunda yer alıyor. Hepsinde 5 inç ve üzeri büyük ekran boyutu dikkat çekiyor. Teknik özellikleriyle de birbirleriyle yarışıyorlar. Android işletim sistemli yeni modellerin özelliklerine mercek tuttuk.

Haberin Devamı

Cepte yeni model Android furyası

Cepte yeni model Android furyası

YENİ GİRİŞİM

Temizlik hizmetini yurtdışına açacak


Temizlik profesyonelleriyle ev ve ofislere temizlik hizmeti sunan online bir platform olan Mutlubiev, yurtdışına açılma planları yapıyor. Üç yıl önce kurulan platform, Türkiye’de de büyümesini sürdürerek yeni şehirlere açılıyor. 2017’nin son çeyreğinde Mutlubiev, Atina’da hizmet vermeye başlayacak. 2018 yılı içinde ise Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya ve İsrail’e yayılmak planları arasında yer alıyor.

2004 yılında kurulan firma, ilk önce büyümesini Türkiye’de sürdürdü. İstanbul’dan sonra İzmir ve Muğla’ya açıldı. 15 Mayıs’tan itibaren ise Alaçatı, Çeşme ve Bodrum’da hizmet verecek. Mutlubiev’in bugün 300’ü aşkın adli sicil kayıtları kontrol edilmiş, deneyimli, düzenli eğitimlerden geçen referanslı temizlik profesyoneli bulunuyor.

Haberin Devamı

YENİ UYGULAMA

Yirmi milyon ziyaretçisi var

Kadın ve erkeğin farklı bakış açısından hayata dair merak edilen her konuda fikir alışverişinde bulunduğu ve yardımlaştığı bir sosyal paylaşım platformu olan Kızlar Soruyor, üç dilde yayın yapıyor. Globalde 20 milyon tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. Platformun kurucusu Tolga Tanrıseven, üniversite okumak için Amerika’ya giden ve daha sonra ABD’ye yerleşen bir Türk girişimci. Tanrıseven, kadın ve erkeğin iletişimde yaşadığı zorlukların birbirlerine soru sorarak ve tavsiye isteyerek çözülebileceği fikrinden yola çıkarak 2008 yılında ‘GirlsAskGuys’ olarak Amerika’da siteyi kurdu. 2011 yılında ise platformun Türkçe versiyonu ‘KizlarSoruyor’ hayata geçti. Platform, Amerikalı yatırım gruplarından 2013’te ve 2015’te 1’er milyon dolar yatırım aldı. Türkçe, İngilizce, İspanyolca olmak üzere üç dilde yayın yapıyor. Kullanıcılar günde 200 bin paylaşım yapıyor.