Ekonomi CHP’den düğün sektörü için kanun teklifi

CHP’den düğün sektörü için kanun teklifi

22.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, düğün salonu işletmecilerinin mevcut ve 2021 yılı içinde doğacak olan; SGK prim borçları ile KDV hariç vergi borçlarının 1 Ocak 2022 tarihine kadar faizsiz ertelenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP’den düğün sektörü için kanun teklifi

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Polat, salgından pek çok sektörün olumsuz yönde etkilendiğini, düğün-davet sektörünün de bunların başında geldiğini belirterek şunları kaydetti: “Düğün sektörünün tüm bileşenleri ile ülke ekonomisine direkt katkısı yıllık 9 milyar 715 milyon Dolar olarak hesaplanmaktadır. Pandeminin yarattığı belirsizlik ve kapanma tedbirlerinden aileleriyle beraber 4 milyon sektör çalışanı etkilenmektedir.”

Haberin Devamı

Bir yıldır faaliyet gösteremeyen veya kısıtlı şekilde faaliyet gösteren sektörün kanun teklifinin yürürlüğe girmesiyle nefes alabileceğini kaydeden Polat, “Düğün, kına, nişan, sünnet de dahil olmak üzere tüm ülkedeki iş kaybı 700 bin tören ve maddi olarak da 5 milyar 600 bin TL civarındadır. 4 Eylül 2020 tarihinde getirilen genel kısıtlamalar ile beraber yapılacak tüm törenlerin yüzde 90’ının iptali talep edilmiştir” dedi.