Ekonomi Çift haneli büyüdü 10.5 milyar TL yazdı

Çift haneli büyüdü 10.5 milyar TL yazdı

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Vodafone Türkiye, 2018-19 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre yüzde 14.3 artırarak 10.5 milyar TL’ye çıkardığını duyurdu.

Çift haneli büyüdü 10.5 milyar TL yazdı

Şirket son 9 yıldır kesintisiz olarak çift haneli büyümesine devam ettiğini açıkladı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr(FAVÖK) yüzde 19.2 artışla yaklaşık 3.3 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde operasyonel faaliyetlerden elde edilen nakit akış ise 1.9 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

Yerli iş ortaklığı

Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 2018-19 mali yıl sonu itibariyle 23.7 milyon olurken, M2M dahil toplam mobil abone sayısı ise 25.2 milyona ulaştı. Şirketin 4.5G abone sayısı da yılsonu itibariyle 15.3 milyona çıktı. Şirket faturalı abone sayısını ise yaklaşık 1.4 milyon artış ile 13.4 milyona çıkarırken, şirketin toplam bazının yüzde 56.8’ini faturalı aboneler oluşturdu. Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Mali yılda 188 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 885 bine ulaştı” denildi.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, 2018-19 mali yılında 1.5 milyar TL’lik yatırım yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: “Ayrıca, Vodafone Vitrin dijital iş ortaklığı programı ve yerli iş ortaklarımız ve öğrencilerimizle teknoloji geliştirmek üzere açtığımız İTÜ Vodafone Future Lab gibi inisiyatiflerimizle yerli üretime sürekli ve düzenli destek vermek üzere önemli adımlar attık. ‘Vodafone Vitrin’ programımızın ‘Vodafone Yanımda’ uygulamasına entegrasyonuyla yerel ve global iş ortaklıklarımızı genişleterek bir teknoloji şirketi olma yönünde önemli aksiyonlarımıza devam ettik. Son olarak, ortak altyapı konusunun sektörümüzdeki tüm taraflar için önemli faydalar getireceğine inanıyoruz. Turkcell ve Türksat ile yaptığımız stratejik ortaklıklar sayesinde, ülke genelinde daha fazla sayıda haneye Yeni Nesil Erişim servisleri sunuyoruz.”