Ekonomi Darbeye karşı güçlü ekonomi

Darbeye karşı güçlü ekonomi

15.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin darbe girişimini ‘güçlü demokrasi, güçlü ekonomi’ gücüyle aştığına dikkat çeken Türk iş dünyası, ‘çalışmaya devam’ mesajı verdi.

Darbeye karşı güçlü ekonomi

İş dünyası, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptıığı açıklamalarda, iki yıl önce düzenlenen darbe girişimini hatırlatarak, “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız” mesajını verdi. Ayrıca, Türkiye’nin güçlü ekonomi rüzgarını da arkasına alarak, hiçbir zaman darbelere geçit vermeyeceğinin bir kez daha altını çizdiler.

Haberin Devamı

İş alemi, darbe girişiminin 2. yıldönümünde ‘güçlü demokrasi, güçlü ekonomi’ mesajını da verdi. Darbe girişiminin üzerinden geçen son 2 yılda Türk ekonomisinin güçlü büyümesine dikkat çekilen açıklamalarda, iş dünyasının yoğun mesaiyle çalışmaya devam ettiği vurgulandı.

Darbeye karşı güçlü ekonomi
- TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Hain darbe girişimin ardından uluslararası medyada da ifade ettiğimiz üzere, ‘demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir’. Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Türkiye özgürlükler, güvenlik, adalet ve refah ülkesi olarak ancak toplumsal uzlaşma ve çoğulculuk içinde 15 Temmuz’un yarattığı sarsıntıyı geride bırakabilir.

Haberin Devamı

Darbeye karşı güçlü ekonomi

‘Güveni tesis etik’

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu: Darbe girişimiyle hemen yatırımcıların güvenini tesis etmek ve yükseltmek için yurtiçinde ve yurtdışında büyük mesai harcadık. İleriye bakmaya başladık. Ardından önemli bir reform süreciyle ekonominin yüksek büyümesine destek verdik. 15 Temmuz hem siyaset, hem ekonomi açısından tarihi bir stres testi oldu. Milletin dirayetiyle bu testi başarı ile geçtik.

‘Gündem ekonomi’

- İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Halkımızın darbeye karşı duruşu kadar önemli olan bir başka faktör ise özel sektörümüzün tavrı ve duruşudur. Şimdi artık ekonomide gerekli yapısal önlemleri alarak, Türkiye’yi içinde bulunduğu ‘orta gelir tuzağı’ndan en hızlı şekilde çıkarmalıyız. Bu nedenle yeni sistem ile Türkiye’nin atılım yapması gereken alanlarda çok daha hızlı hareket etmesini bekliyoruz.

Darbeye karşı güçlü ekonomi

‘Kararlılık’ mesajı

- MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: 15 Temmuz hain darbe girişiminin, Türkiye’yi toplumsal olarak bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti olduğu aşikârdır. Tehlikeyi görerek ülkesine sahip çıkan milletimiz, birlik ve beraberliğiyle geleceğe daha güçlü yürümektedir. Türkiye olarak belirlediğimiz hedeflerimize bu kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Darbeye karşı güçlü ekonomi
‘Güçlü bir Türkiye’

- TİM Başkanı İsmail Gülle: Darbe girişimlerine karşı milletçe kenetlenerek oyunları bozuyor ve 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya soluksuz devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Bankalardan ortak çağrı

- Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın: El birliği ile her zorluğun üzerinden geldik. Bugün Türkiye, daha güçlü bir şekilde, güçlü bankacılık sektörüyle yoluna devam ediyor.

- Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan: Milletimizin eşsiz dirayeti gibi, iş dünyası da işinin başındaydı. Türkiye ekonomisi, üretimini, büyümesini, gelişimini sürdürüyor.

- Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: 15 Temmuz sonrasında, hızla atılan adımlar, ve gerçekleştirilen reformlar sayesinde daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz.