Ekonomi Değeri 468 milyar doları buldu en yakın rakibi açık ara solladı

Değeri 468 milyar doları buldu en yakın rakibi açık ara solladı

15.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın hisseleri tarihinde ilk kez 500 doları geçti. iPhone ve iPad’in yaratıcısı Apple hisseleri, New York Borsası’nda 504 doları gördü. Piyasa değeri 468 milyar dolara çıkan Apple, dünyanın en değerli şirketi unvanını korudu.

Değeri 468 milyar doları buldu en yakın rakibi açık ara solladı

Dünyanın en değerli şirketleri liginde birincilik koltuğuna oynayan iki şirket var. Bunlardan biri 142 yıllık petrol devi Exxon diğeri ise teknoloji şirketi Apple.

Exxon’dan % 16 değerli
Son bir yılda birincilik koltuğu bir kaç kez bu ikili arasında el değiştirdi. Ama dünkü tabloya bakıldığında Apple ilk kez rakibi Exxon’la arayı açtı. Apple’ın piyasa değeri 468 milyar dolara yükselirken, Exxon’un 404 milyar dolarda kaldı. Bu 64 milyar dolarlık farkla Apple, bir diğer ifadeyle Exxon’dan yüzde 16 daha değerli anlamına geliyor.
Apple hisseleri son bir yılda yüzde 40 değer kazandı. Hisselerin son 5 yıllık performansı ise yüzde 500’lük artışa işaret ediyor. Analistler, iPhone 5, iPad 3 ve Apple TV gibi ürünler çıkarması beklenen şirketin yeni zirveler görebileceğini ifade etti.

iPad 3’ün ekranı 8 inç
Öte yandan WSJ gazetesinin Asyalı parça üreticilerinden edindiği bilgiye göre, yeni iPad 3, 8 inç olacak. iPad, şu anda 9.7 inç ekrana sahip. Daha hızlı işlemci, güçlü performans da bekleniyor.