Ekonomi ‘Denizbank’ın aktifleri 147 milyar TL’yi yakaladı

‘Denizbank’ın aktifleri 147 milyar TL’yi yakaladı

05.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, ”747 şube ve 15 bine yakın çalışan ile faaliyet gösteren bankamızın aktifleri 2017’nin ilk yarısında yıllık yüzde 24 artarak 147 milyar TL’ye ulaştı, net kârı ise yüzde 32 yükselerek 1 milyar TL’yi geçti” dedi.

‘Denizbank’ın aktifleri  147 milyar TL’yi yakaladı

2017 yılının ilk yarısında DenizBank’ın yıllık olarak konsolide bazda, mevduatı yüzde 33’lük artış ile 100 milyar TL’ye, toplam kredileri yüzde 26’lık artış ile 135 milyar TL’ye, müşteri sayısı ise 11 milyon kişiye ulaştı.

Haberin Devamı

Bu yıl DenizBank’ın 20. yaşını kutladığını belirten Hakan Ateş, bugün itibarıyla 3. Havalimanı, Kıbrıs Barış Suyu ve Sağlık Bakanlığı’nın önemli PPP projeleri gibi işlere en büyük finansman sağlayan özel banka olduklarının altını çizdi.

KOBİ’lere destek

KOBİ’lerin etkinliğini artırmayı sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak gördüklerini kaydeden Hakan Ateş, 1.4 milyonu aşkın KOBİ’ye doğrudan sağladıkları finansal destekle son üç yıldır bankacılık sektörünün çok üzerinde büyüdüklerini belirtirken, “Kredi Garanti Fonu (KGF)” teminatlı kredi hizmetini 2017 yılının ilk yarısında tüm DenizBank şubelerinde KOBİ’lerin kullanımına sunmaya devam ettiklerini söyledi. KOBİ’lerin düşük maliyetler ile finansmana erişebilmeleri amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde hayata geçirdikleri ‘Nefes Kredisi’nden, 2017 ilk yarı itibarıyla yaklaşık 12 bin banka müşterisinin faydalandığını belirten Ateş, KOBİ’lerin KGF teminatlı krediler ile birlikte 9 milyar TL’lik kredi ile desteklendiğinin altını çizdi.