Ekonomi DenizBank’ın aktifleri 169 milyar TL’ye ulaştı

DenizBank’ın aktifleri 169 milyar TL’ye ulaştı

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 2018 yılının ilk çeyreğinde, Türkiye’nin en büyük beşinci özel bankası olarak, 81 ile ve yurtdışına yayılan 751 şubenin yanısıra, 14 binin üzerinde çalışan ile ülkeleri için değer yaratmak üzere faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi.

DenizBank’ın aktifleri 169 milyar TL’ye ulaştı

Ateş, DenizBank’ın aktiflerini 2018 yılının ilk çeyreğinde 169 milyar TL’ye ulaştırarak pazardaki güçlü konumunu koruduğunu, aynı dönemde 606 milyon TL net kâr elde ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ateş, DenizBank’ın konsolide bazda, mevduatını 116 milyar TL’ye, toplam kredilerini 119 milyar TL’ye, müşteri sayısını ise 11.8 milyon kişiye ulaştırdığını ifade etti.

‘Nefes’te tek özel banka

KOBİ’lere destek olmak üzere 2017 yılında reel sektör ve finans sektörü olarak el ele vererek ‘Nefes Projesi’nin ilkini hayata geçirdiklerini vurgulayan Ateş, bu yıl kamu finans sektöründen daha fazla paydaşla ikinci kez başlatılan projeye, bir kez daha destek veren tek özel banka olduklarının altını çizdi. Ateş, bu kapsamda iki yıl içinde 15 binin üzerinde KOBİ’ye erişim sağladıklarını söyledi.

Nefes Projesi’nin yanında, 71 bin ihracatçı firmanın finansal ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye İhracatçılar Meclisi ile de 7 bankanın katılımıyla protokol imzaladıklarını belirten Hakan Ateş, “İhracatçılarımıza öngördüğümüz pozitif ayrımcılığın ve desteklerin devamı niteliğinde olan bu işbirliği ile gerek kredi taleplerinde gerekse dış ticaret destek hattı ve masraf paketlerimiz ile her türlü ihtiyaçlarında TİM üyesi ihracatçılarımızın yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı

DenizBank’ın aktifleri 169 milyar TL’ye ulaştı

Tarım bankacılığında 1.1 milyon müşteri

Ülke geleceği için stratejik öneminden hareketle tarım sektörünü sahiplenmeyi ulusal dava gördüklerini belirten Ateş, 1.1 milyonu aşan müşteri, 12 milyar TL’yi aşan tarım kredisi ve özel bankalar arasında yüzde 41’lik pazar payı ile liderlik konumda bulunduklarını ifade ederek, şunuları söyledi:

“Üreticinin tarladaki akıllı danışmanı olarak konumladığımız Deniz’den Toprağa gibi dijital ürünlerimizle bir bankadan beklenmeyecek atılımlar gerçekleştiriyoruz. Üreticimize hizmet, ülkemize hizmet anlamına geliyor. Tarım sektöründeki yolculuğumuza devam edeceğiz.

Milli inovasyona öncü

Uzun yıllardır Milli Cüzdan hayalinin peşinden koşarak, hemen her platformda Türkiye’ye yerli bir sistem kazandırma arzularını dile getirdiklerini belirten Ateş, Türkiye’nin önde gelen kurumları ile hayata geçirdikleri Ortak Ödeme Platformu ile hayallerinin gerçek olduğunu söyledi. Ateş, “Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nda, bankacılık bilgi ve gücümüzün yanında, teknolojik altyapımızla da devredeyiz. Milli inovasyona öncülük etmenin gururunu taşıyoruz” diye konuştu.