Ekonomi Denizbank kârını ‘yüzde 26’ artırdı

Denizbank kârını ‘yüzde 26’ artırdı

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Denizbank kârını ‘yüzde 26’ artırdı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, bankanın ilk yarıda net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 1 milyar 273 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ateş, DenizBank’ın ilk yarıda yurt içi ve yurtdışındaki toplam 756 şubesi ve 14 bin çalışanıyla aktiflerini 186 milyar liraya ulaştırarak pazardaki güçlü konumunu koruduğunu bildirdi. Ateş, “Bankamızın ilk yarıda 2017 sonuna kıyasla konsolide bazda mevduatı yüzde 17 artarak 125 milyar liraya, toplam kredileri yüzde 15 yükselerek 131 milyar liraya çıktı. Bu dönemde müşteri sayısı ise 12.1 milyon kişiye ulaştı” dedi.

Ateş, mayıs ayı içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük ikinci büyük bankası olan Emirates NBD ile kıta Avrupası’nın en büyük bankalarından Sberbank arasında DenizBank’ın yüzde 99.5’lik hissesinin devri konusunda nihai anlaşmanın sağlandığını anımsattı.

Satış sürecinin Türkiye, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Avusturya ile DenizBank’ın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerin düzenleyici kuruluşların onayını takiben tamamlanacağını vurgulayan Ateş, “DenizBank’ın satışı yalnızca bankacılık açısından değil, Türkiye için önemli bir hadise. Zira bankamızın 1.17 gibi sektör ortalamasının üzerinde bir çarpanla el değiştirmesi, ülkemiz markasına duyulan güveni net şekilde ortaya koyuyor. Önümüzdeki geçiş döneminde, 21 yıldır olduğu gibi müşterilerimize ve işimize odaklanarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

20 BİN KOBİ’YE NEFES

Ateş, ülke geleceğine hizmet etme misyonları doğrultusunda da ekonominin can damarı konumundaki KOBİ’leri desteklediklerini vurgulayarak, “KOBİ’lere yönelik bu yıl ikinci kez başlatılan Nefes Projesi’ne bir kez daha destek veren tek özel banka olan DenizBank, bu kapsamda iki yıl içinde 20 binin üzerinde KOBİ’ye erişim sağladı” dedi.