Ekonomi Denizbank'tan şimdilik 'katılım' yok!

Denizbank'tan şimdilik 'katılım' yok!

11.04.2013 - 17:06 | Son Güncellenme:

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, katılım bankacılığı ile ilgili olarak, "Şu an için ne böyle bir planımız ne programımız var. Şu an için ne niyet, ne karar, hiçbir başvuru yok" dedi.

Denizbanktan şimdilik katılım yok


AA muhabirinin katılım bankacılığı, gelecek hafta gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ve kredi büyümesine ilişkin sorularını yanıtlayan Ateş, katılım bankacılığını yapmaya şu anda mezun olmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Şu anda ne öyle bir programımız, ne ilgimiz, ne alakamız var. Tabii ki böyle bir pazar var. Bu pazarda da 4 tane katılım bankamız var. Şu an için ne niyet, ne karar hiç bir başvuru yok. Bu yönde alınmış ne bir plan, ne bir düşünce, hiçbir şey yok."

Haberin Devamı

Gelecek hafta salı günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilecek Para Politikası Toplantısına (PPK) ilişkin de değerlendirmede bulunan Ateş, "Aşağıdan enflasyon bastırıyor. Şu anda Türkiye’de temel göstergeler gayet iyi. Gerek maliye politikaları gerek para politikaları açısından her şey yolunda gidiyor görünüyor" dedi.

"Politika faizinde bir değişiklik beklemiyorum"

Türkiye’nin diğer bir uluslararası derecelendirme kuruluşu tarafından yatırım yapılabilir notu almaya az kaldığını vurgulayan Ateş, şunları aktardı: "Burada faizlerde enflasyonu göz önüne alırsak, bantta (faiz koridorunda) hafif bir daralma belki olabilir ama o da az bir olasılık. Onun dışında bandın bundan aşağı gidebileceğini, yüzde 5’lerden aşağı gidebileceğini düşünmüyorum. Politika faizinde bir değişiklik beklemiyorum. Şu an için çok gerekli olduğunu da sanmıyorum. Ekonominin, enflasyonun durumuna bakarak... Reel faiz sıfır, negatif civarlarında... Şu seviyeler normaldir diye düşünüyorum." Denizbank’ın 2013 yılı kredi büyümesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Ateş, TCMB’nin yüzde 15’lerde kalınmasına dair tavsiye niteliğinde önerileri öncesinde, bütçelerini geçen yılın kasım ayı sonunda yüzde 20’nin üzerinde yaptıklarını ifade etti.

Ateş, "Şu anda TCMB’nin ve ekonomi yönetiminin bir anlamda yönlendirmeleri doğrultusunda aşağı çekmeleri düşünülebilir ama normal şartlar altında eğer böyle bir yönlendirme söz konusu değilse yüzde 21’in üzerinde bir gerçekleşme olur. Tabii bir taraftan da portföy (Citibank’ın bireysel portföyünü) satın almış olduk" dedi.