Ekonomi Dev birleşme bir başka bahara mı?

Dev birleşme bir başka bahara mı?

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Otomotiv dünyasının önde gelen küresel şirketlerinden Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Fransız Renault’ya yaptığı birleşme teklifini geri çekti.

Dev birleşme bir başka bahara mı

FCA yaptığı açıklamada, her iki şirket için önemli faydalar sağlamak için dikkatle hazırlanan teklifin sunulduğundan beri yaygın olarak takdir topladığını belirtti. Fransa’daki siyasi koşulların şu anda böyle bir birleşmeye devam edilemeyeceğini gösterdiğine vurgu yapıldığı açıklamada, “John Elkann başkanlığında toplanan Fiat Chrysler Automobiles Yönetim Kurulu, Groupe Renault’ya yaptığı birleşme önerisini hemen geri çekme kararı aldı” denildi.

Haberin Devamı

Groupe Renault ise yaptığı yazılı açıklamada, FCA’nın teklifini derinlemesine değerlendirme imkanı bulamadığından dolayı hayal kırıklığı içinde olduğunu duyurdu. Önceki gün, Fransız Renault tarafından yapılan açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin teklif üzerinde bir karar almak üzere toplandığı fakat Fransız hükümeti temsilcilerinin toplantıda teklifle ilgili erteleme talep etmelerinden dolayı bir karara varılamadığı belirtilmişti. Fiat ile Renault’nun evliliği konusunda, İtalyan ve Fransız hükümetlerinin ne tavır alacağı merak konusuydu.

3. büyük olacaktı

Fiat ve Renault’nun Bursa’da büyük ölçekli fabrikaları bulunuyor. Türkiye’de Tofaş 450 bin, Oyak Renault ise 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretim kapasitesine sahip.

Haberin Devamı

Ortaklık gerçekleşse, Fiat, Maserati, Alfa Romeo, Jeep, Chrysler, RAM, Renault, Lada, Dacia gibi bir dolu marka aynı çatı altında toplanacaktı. Ayrıca Nissan’ın da birliğe katılımı halinde Nissan ve Mitsubishi de kapsama girecekti.