Ekonomi Doğalgaza indirim geliyor

Doğalgaza indirim geliyor

28.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son dönemde düşmeye başlayan enerji fiyatlarının ileride doğalgaz fiyatlarına da yansıyacağını belirterek, “Enerji fiyatlarındaki düşüşü inşallah BOTAŞ ile indirim olarak yansıtmak için çalışmaya başladık” dedi.

Doğalgaza indirim geliyor

NTV’de soruları yanıtlayan Albayrak, “Özellikle son 10 yılda enerji fiyatlarındaki artışa dayalı doğalgaz fiyatları arttı. Türkiye, ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Devlet olarak bu fahiş artışları yansıtmama konusunda sübvanse ettik. Özellikle BOTAŞ, uzun yıllar zarar etti. Ciddi bir yük yüklendi. Yeni dönemde enerji fiyatlarında düşme görüyoruz. Önümüzdeki dönemde, kısa bir süre içerisinde, enerji fiyatlarındaki düşüşü inşallah BOTAŞ ile indirim olarak yansıtmak için çalışmaya başladık” dedi.

Haberin Devamı


Albayrak, LNG alternatifi de dahil, kaynak çeşitliliğiyle ilgili çalıştıklarını, İsrail veya Türkmenistan gazı, Irak gazı ve bu gazın Avrupa piyasalarına da iletilmesi için Türkiye’nin transit ülke olmasının konuşulduğunu belirtti. Bakan, İsrail gazıyla ilgili Türkiye’nin şartlarını hatırlatırken, “Siyasi normalleşme olursa, enerji konusunda da adımlarımızı atmayı düşüneceğiz” dedi.


Akkuyu nükleer santrali projesinin, Rusya krizinden etkilenmediğini vurgulayan Albayrak, elektrik kesintilerinin de şebeke altyapısının yaşlılığından kaynaklandığını, buna yönelik de çalışmalar yaptıklarını belirtti.