Ekonomi Doğuş Oto, yatırımda frene basmadı

Doğuş Oto, yatırımda frene basmadı

10.04.2009 - 00:32 | Son Güncellenme:

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Suriye ve Irak ‘ta çok iyi iş yapacaklarını, treyler yatırımını sürdürdüklerini söyledi

Doğuş Oto, yatırımda frene basmadı

Son üç yılda başlattığı  210 milyon TL yatırımla Türkiye ithal  otomotiv pazarının önemli oyuncularından biri haline gelen Doğuş Otomotiv, umutlu olduğu Ortadoğu pazarı nedeniyle küresel krize rağmen yatırımlarını durdurmadı.  
 Suriye ve Irak’la ticaretin Türkiye’ye büyük katkı yapacağını ve taşımacılığın yatırımlar için fırsat olacağını belirten Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Bu iki ülkede çok iyi iş yapacağız . Yatırımlarımızı bu nedenle sürdürüyoruz. Yoksa ilk etapta Kreno ile treyler yatırımından vazgeçerdik. Daha ortada fabrika bile yok” dedi.

Haberin Devamı

‘Minimum hasarla atlatmak’
Aclan Acar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Krone Treyler Fabrikası, Meiller Damper Fabrikası, TÜVTURK araç muayene istasyonları, İsviçre Porsche Lozan yetkili satış ve servis ağına yönelik yatırımlarımızın yüzde 50’den fazlası bitti. 2010 yılına kadar gerçekleştireceğimiz 210 milyon dolarlık yatırımın 136 milyon dolarlık kısmını tamamladık. Daha 74 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bunun 40 milyon dolarlık bölümü bu yıl, kalanı 2010’de yapılacak. Kriz var diye yatırımda frene basmayacağız”
İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu ve Finanstan sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Berk Çağdaş’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Acar,  piyasalardaki daralmanın herkesi etkilediğini, Mieiller ile Adapazarı’nda kurdukları damper fabrikasının, Avrupa’dan sipariş gelmediği için üç aydır çalışmadığını söyledi.  Acar, “Kısa vadeli iş planlarımızı revize ettik. Hedefimiz bu krizi minimum hasarla atlatmak” dedi.
 Doğuş Otomotiv, 2008’i 110 milyon TL zararla kapattı. Şirketin satışları 2008’de yüzde 23’lük düşüşle 54 bin 605’e indi.  Pazar payı  da yüzde 10.6’ya düştü.

Haberin Devamı

Döviz artmazsa zam yapmayız’
Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, stoklar konusudaki yanlış anlamalardan dolayı otomotiv zamlarıyla ilgili haksız eleştiriler yapıldığını söyledi.
Bilaloğlu, “Satılan araçlar, 1600 cc motorlu araçlardı. Yoksa stoklar bitmedi  ve otomotivciler fırsatçılık yapacak, zammı bindirecek diye birşey yok. Kasım 2008’den bu yana kur yüzde 35 arttı. Zamlar  yüzde 10-15’i geçmiyor” dedi. Bilaloğlu, önümüzdeki dönemde kur artmazsa zam da olmayacağını söyledi.