Ekonomi Dolar ne kadar oldu? Dolarda son durum

Dolar ne kadar oldu? Dolarda son durum

04.09.2018 - 07:47 | Son Güncellenme:

Dolar ne kadar? Dün beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile dalgalı seyreden kur, güne 6.60'ın üzerinde başladı. İşte dolarda son durum...

Dolar ne kadar oldu Dolarda son durum

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Dolar/TL dün hareketli bir gün geçirdi. Tüketici fiyatları ağustosta yüzde 2.23 olan beklentilerin hafif üzerinde yüzde 2.3 yükselirken, yıllık bazda yüzde 17.9 ile 2003 bazlı serinin yeni zirvesine ulaştı.

Verinin ardından TCMB 13 Eylül'deki PPK toplantısında parasal duruşunu yeniden şekillendirileceğini duyururken, yapılan açıklama toplantıda bir faiz artışı yapılacağı beklentisini güçlendirdi.

Ancak bu noktada TCMB'nin yüzde 17.75 seviyesindeki haftalık repo faizini ne kadar artıracağı büyük önem taşıyor. Analistler reel faizleri tekrar pozitif alana çekmek ve piyasalara güven telkin etmek için 1000 baz puana varan oldukça yüklü faiz artırımı yapılması gerektiğine dikkat çekerken; buna karşılık TCMB'den ise daha temkinli bir faiz artışı bekleniyor.

Dün sabah saatlerinde 6.70 seviyesine kadar yükselerek güne başlayan dolar/TL , enflasyon verisinin ardından ilk tepki olarak 6.74'ün üzerini görse de, sonrasında yönünü aşağı çevirmiş ve TCMB açıklaması sonrası 6.5150'ye dek çekilmişti. Dolar/TL, günün kalanında 6.60 seviyesinin üzerinde dalgalandı.

Kur şu dakikalarda 6.62 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 7.69 civarında seyrediyor.