Ekonomi Döviz alım vergisi artırılıyor

Döviz alım vergisi artırılıyor

04.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bireysel yatırımcıların kambiyo muamelelerinde döviz alımları üzerinden yüzde 0.1 olan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranının yüzde 0.2’ye çıkarılması, Cumhurbaşkanı’na da bu oranı artırma yetkisi verilmesi planlanıyor.

Döviz alım vergisi  artırılıyor

Bireysel yatırımcılar başta olmak üzere bazı kambiyo işlemlerinden alınan BSMV, mayısta 0’dan yüzde 0.1’e yükseltilmişti. Analistler, mayıstaki düzenlemenin dolar talebini azaltmanın yanı sıra Hazine’ye gelir sağlanmasının amaçladığını bildirmişti.
Reuters’a bilgi veren kaynaklar çalışmanın tamamlandığını, içinde ihtiyat akçesi de olan teklife eklenerek TBMM’ye sevk edilmesinin öngörüldüğünü bildirdi. Bir kaynak, “Döviz işlemlerinde BSMV’nin artırılmasına dair bir karar var ve bu düzenleme yaz tatiline girecek TBMM kapanmadan gönderilecek teklifte yer alacak” dedi.

Haberin Devamı

Lüks konuta vergi

Kaynak, ultra lüks konuta daha fazla vergi, gelir vergisi üst diliminde düzenleme gibi adımların ekimde TBMM’ye gönderileceğini ancak bunların teklifte yer almasının öngörüldüğünü belirtti. Aynı kaynak, “Cumhurbaşkanına BSMV’yi artırma yetkisi verilmesi planlanıyor. Bu artırma yetkisi 10 katına kadar olabilir. Nihai karar henüz verilmedi” dedi.