Ekonomi Dövizini bozduran konuta yöneliyor

Dövizini bozduran konuta yöneliyor

14.12.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, son dönemde yaşanan Türk Lirası devriminin gayrimenkul sektöründe de hakim olduğunu belirterek, ev almak için son derece uygun bir dönem olduğunu söyledi.

Dövizini bozduran konuta yöneliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz çağrısının birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkul piyasasında da karşılık bulduğunu belirten Saraç, parasını Türk Lirası'na çeviren vatandaşların konut yatırımlarına ilgisinin arttığını dile getirdi. Gayrimenkulün her zaman güvenli liman olduğunun altını çizen Saraç, "Birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar emlak yatırımlarına gönül rahatlığıyla yönelebilir" dedi.

Haberin Devamı

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ülkede çığ gibi büyüyen 'Dövize karşı Türk Lirası' kampanyasına duyarsız kalamayacağını ifade eden Saraç, "İnşaat sektörü temsilcileri olarak üzerimize düşen görevleri yaparak Türk ekonomisine destek vermeliyiz. Birçok firma çeşitli kampanyalar düzenleyip, konut satışlarını Türk Lirası üzerinden yapmaya başladı. Bizler de elimizi taşın altına koyarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyız" dedi.

Saraç, doların yükselmeye devam etmesi durumunda ise inşaat sektöründe maliyetlerin artmaya devam edeceğini hatırlatarak, 2017 yılında konut fiyatlarında büyük artış yaşanacağını, dolayısıyla yatırım için şu an en uygun dönem olduğuna dikkati çekti.