Ekonomi Eldivenler akıllı robotlar duygulu

Eldivenler akıllı robotlar duygulu

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk girişimciler ‘Teknolojide biz de varız’ diyor. Akıllı eldiven, cep telefonuyla kapı kilidi açan sistem, sosyal robot Nely, Türk girişimcilerin en ilginç buluşları arasında...

Eldivenler akıllı robotlar  duygulu

Türkiye’de startup’lar ve araştırma geliştirme merkezleri son dönemde ilginç ürünlerini duyuruyor. Türk girişimciler, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, endüstri 4.0 gibi yeni teknolojileri takip ettiğini gösteriyor. Yıllar süren geliştirmeler sonrasında hem sanayi hem de günlük hayatta kullanılabilecek ürün ve hizmetler gün yüzüne çıkıyor. Mavi yakalı personel eldiveni, yerli nesnelerin interneti girişimi akıllı anahtar Onlock, Türk mühendislerinin geliştirdiği sosyal robot Nely bunlar arasında.

Haberin Devamı

Kilidi cepten aç

Mobil cihazlardan kontrol edilebilen akıllı bir kilit sistemi geliştiren yerli IoT girişimi Onlock, Dinçer Sözütok, Gökhan Tekir, İsmail Baysal ve Çağrı Mehmet Çalış tarafından Ankara merkezli olarak kuruldu. StartersHub XO 2017 programını başarıyla tamamladıktan sonra aldığı devam yatırımıyla seri üretime geçmeyi ve ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor.

Onlock’un tasarladığı kolay kurumlu akıllı kilit sistemi, mevcut kapı göbeklerini değiştirmeden kapılara entegre olurken cep telefonu ve akıllı saatler üzerinden tek dokunuşla kapı kilitlerinin açılmasını sağlıyor. Onlock, geliştirdiği ürünle anahtar kayıplarından doğan zaman ve maddi zararları en aza indirmeyi amaçlıyor. Üstelik aynı evde yaşayan diğer bireylere de uygulama üzerinden kolayca erişim izni tanımlanabiliyor. Çift katmanlı uçtan uca şifreleme kullanan Onlock akıllı kilit sistemi, kullanıcıya ait veriyi ve izin yetkilerini bankacılık seviyesinde güvenlik teknolojileriyle koruyor.

Haberin Devamı

32 sensörü var

Startupbootcamp İstanbul programının başarılı mezunlarından yerli akıllı kumaş teknolojisi üreticisi Thread In Motion (TIM), yeni akıllı eldiveni Wio’yu tanıttı. Firma daha önce akıllı takım elbise ve mont geliştirmişti. Çalışanlara ergonomi sağlayan Wio, teknolojik özellikleriyle de fabrikalarda hız, verimlilik ve izlenebilirliği artırıyor. TIM, seri üretimde iş birliği yaptığı Reisoğlu İplik ve melek yatırımcı olarak Ebru Dorman’dan toplamda 350 bin dolarlık yatırım aldı. Yerli teknolojiyi global pazarlara taşıyacak. Londra ve San Francisco ofislerini açan şirket, diğer ülkelerde de varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Thread In Motion Kurucu Ortağı Kadir Demircioğlu, Türk mühendisler tarafından geliştirilen akıllı eldivenin dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti. Bu ürünün içinde 32 farklı sensörü barındırdığını kaydeden Demircioğlu, iletken iplik teknolojileriyle kablolama gerektirmeden kullanım olanağı sunduklarını söyledi.

Eldivenler akıllı robotlar  duygulu

Yüz ve sesi tanıyor

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Nely adı verilen sosyal robot, sosyal özellikleriyle kullanıcıları tanıyor ve yanıt veriyor. Nely, yüz tanıma, ses tanıma, duygu analizi sistemlerine sahip. Kendine ait duyguları ve durumlara yaklaşım biçimi olan Nely, cinsiyete ve yaşa göre farklı tepkiler verebiliyor. Havalimanları, banka şubeleri, fuarlar, hastaneler, okullar ve otellerde kullanılabilecek. Nely, son onaydan da geçerse İstanbul Yeni Havalimanı’nın Dış Hatlar bölümünde yolculara hizmet etmek üzere görev alacak. Nely, mühendis Faik Berk Güler tarafından geliştirildi. Firması Human Age Teknoloji’nin ilk modeli. Nely’yi geliştiren mühendis Faik Berk Güler, “Nely ile farklı markaların kurumsal kimliklerine uygun yaklaşım biçimleri geliştirebiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Eldivenler akıllı robotlar  duygulu

Casper’dan ikinci ‘zeki’ telefon

Casper, son ürünü yapay zeka teknolojili VIA A3 Plus’ın ardından serinin ikinci telefonu VIA A3’ü çıkarmaya hazırlanıyor. Casper VIA A3 Plus ile pazarda yarattığı etkiyi yeni VIA A3 ile devam ettirmeyi hedefliyor. 12 MP+5 MP kameraya sahip olan A3, portre modunda bulunan obje tanıma özelliği ile odaklanılan alanlarda daha net, arka planda da daha flu sonuç veriyor.

Haberin Devamı

Sony IMX 486 sensörlü bir arka kameraya sahip olan VIA A3, yapay zeka özelliği olan kamera yazılımı sayesinde yüz güzelliği modunda gerçekçi ve doğal fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Objelerin kenarları daha keskin netleşir ve objenin arka planı daha net ayrışır. Arka kamera düşük ışıkta bile aydınlık sağlarken, aydınlık ortamlarda ise canlı ve profesyonel fotoğraflar çekilmesine olanak tanıyor. 5 MP ikinci kamerası gerçek zamanlı portre çekimine yardımcı oluyor. Modelin 6.2 inç’lik geniş ekranı var. 160 gram ağırlığında, 14 nanometre işlemci, 3400 mAh pil ömrü bulunuyor. Fiyatı 2.699 TL olarak belirlendi.

Eldivenler akıllı robotlar  duygulu