Ekonomi Emeklilikte kritik uygulama

Emeklilikte kritik uygulama

31.12.2015 - 08:58 | Son Güncellenme:

Hazine Müsteşarlığı, Bireysel Emeklilik şirketlerinin vatandaşlar emekliliğe hak kazandıktan sonra ömür boyu emekli maaşı ödenme için gerekli olan 30 yıllık tahvili çıkardı

Emeklilikte kritik uygulama

Enflasylona endeksli ve 3 ayda bir kupon ödemeli olan tahvil ile şirketler emeklilik maaşı almak isteyenlerin paralarından oluşan portföy ile 30 yıllık Anite tahvili alacak ve bu tahvilden elde edilen kupon faizi ile maaşların ödemesini yapacak. Sigortacılık sektörünün gelişimine katkı sağlanması, yurtiçi tasarrufların artırılması, yatırımcı tabanının geliştirilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla önümüzdeki yıl çıkarılması planlanan enflasyona endeksli anüite tahvil için Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç, bu tahvillerin özellikle yeni düzenlemesi yapılan annuite ürününü desteklemek amacıyla çıkarılacağını belirtmişti. Hükümet, cari açık ile mücadele kapsamında tasarrufları artırmak üzere 2013 yılı başında BES’te katılımcıların ödemelerine yüzde 25 devlet katkısı getirmişti.

TAHVİLİN GENEL ÖZELLİKLERİ

Haberin Devamı

-Doğrudan Satış Yöntemi ile ihraç edilecek.

-Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasasında işlem görecek.

-Tahvillerin anapara ve faiz ödemelerine ilişkin ayrıştırma (stripleme) işlemi yapılmayacak.

-Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67’nci maddesi uyarınca vergilendirilecek.

-Tahviller, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uygulamasında teminat olarak kabul edilecek ve Hazinece satılan Milli Emlak bedellerinin ödenmesinde kabul edilecek.